Oct 28, 2015

Tangzhong Whole Wheat Bread - Pane Integrale con Tangzhong

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And the journey goes on...This month the Bread Baking Babes have taken us to Japan where we have learned to bake with Tangzhong. If this is the first time you've met "Tangzhong", let me introduce it to you: according to Cookipedia:"Tangzhong (also known as a 'water roux') is a method used in breadmaking to create soft and fluffy bread which was originated by the Japanese. However, it was popularised throughout south-east Asia in the 1990s by a Chinese woman called Yvonne Chen who wrote a book called The 65° Bread Doctor. Using this method also allows bread to stay fresh for longer without needing to use artificial preservatives."(read more)

Not too long ago I've baked a loaf using this method and I was fascinated by its softness. I cannot really tell you if the loaf stays fresh for longer as it was all gone within the day.
Many thanks to Karen of "Karen's Kitchen Stories" for having chosen this fantastic recipe. 


E il viaggio prosegue....Questo mese le Bread Baking Babes ci hanno portato in Giappone, dove abbiamo imparato a preparare il pane con il Tangzhong. 
Dovesse essere questa la prima volta che sentite parlare del metodo Tangzhong, permettetemi di presentarvelo: secondo Cookipedia: "Tangzhong (noto anche come "water roux") ha le sue radici in Giappone ed è un metodo utilizzato nella panificazione per creare del pane morbido e soffice. Tuttavia, è grazie ad una donna cinese, Yvonne Chen e al suo libro 65° Bread Doctor, se è diventato famoso in tutto il Sud-Est asiatico. L'utilizzazione di questo metodo permette al pane di rimanere fresco più a lungo senza dover ricorrere a conservanti artificiali. "(lettura interessante in inglese)

Non troppo tempo fa ho preparato una pagnotta utilizzando il metodo tangzhong e sono rimasta affascinata dalla sua morbidezza. Non posso confermare che il pane rimanga fresco più a lungo poichè è stata "divorata" in pochissimo tempo. Ringrazio Karen di "Karen's Kitchen Stories" per aver scelto questa fantastica ricetta.


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Oct 23, 2015

"Back to the future, Buddies": REWIND 2 - RECUPERO 2

     English / Italiano

My dear baking friend, 
Since I haven't heard from you for a long time (and belive me when I tell you that I do miss you  and your bakings), I take the opportunity and "offer" you a second rewind.
Please feel free to make any recipe you wish from the under-mentioned and please link it/them up clicking on the link-up bottom.
I am so looking forward to seeing your delicacies by November 30th
Have fun, my dear friends!


Carissimi Amici, 
Siccome é da un sacco di tempo che non vi fate sentire (e credetemi quando vi dico che mi mancate... e mi mancano le vostre delizie) vorrei proporvi un "secondo recupero" per permettervi di non perdervi le gustose ricette preparate dalle Babes negli anni passati. Siete liberissimi di scegliere una, due, tutte le ricette che desiderate dalla lista sottostante. Non dimenticatevi di creare il link al vostro blog, cliccando sull’apposito "bottone".
Attendo con gioia di vedere le vostre prelibatezze entro il 30.11.2015.
Buon divertimento, cari amici!





Sept. 2013 - Sett. 2013

Sûkerbôlle: Recipe
Pane allo Zucchero: Ricetta









 



Feb. 2014 - Feb. 2014:

Viennese Braided Loaf (Striezel)

Striezel Viennese (Brioche Intrecciata)

March 2014 - Marzo 2014:

5- Grain Bread with Walnuts

Pane ai 5 Cereali con Noci










April 2014 - Aprile 2014:

Challah




May 2014 - Maggio 2014:

White Soda Bread with Fresh Herbs

Soda Bread alle Erbette 









June/July/August 2014 - Giugno/Luglio/Agosto 2014:

Brunkans Långa 
(Graham Flour Sourdough Bread  Pane con Lievio Madre alla Farina di Graham)



September 2014 - Settembre 2014:

Crocodile Bread

Pane Coccodrillo 










Oct./Nov. 2014 - Ott./Nov. 2014:

Sweet Portuguese Bread

Pane Dolce Portoghese







December 2014 - Dicembre 2014:

Yule Wreath filled with Almond Paste

Corona Natalizia farcita con Pasta di Mandorla 




March 2015 - Marzo 2015:

Royal Crown's Tortano









June 2015 - Giugno 2015:


Rewena Paraoa
Maori Bread
Pane Maori
July 2015 - Luglio 2015:

Country-Style Whole-Wheat Pita
Pita Rustica Integrale










Please link up here your recipes:

Inserite qui il link alle vostre ricette:



Useful links: Links utili:
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O Rules / Regolamento




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Oct 21, 2015

Braiding Tutorial: 1-Strand Eight / Tutorial Intreccio: L'Otto con un capo

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Here's another amazing bun we can do using only one strand.
Ecco un altro panino stupendo da fare con un solo capo. 




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Bake Your Own Bread: October-December 2015 Submissions - Il Cestino del Pane: Partecipazioni Ottobre-Dicembre 2015

English / Italiano  

How to participate (the rules) / Come partecipare (le regole): click

At the end of each month I'll write a "monthly round up", with your pics and links. 
If you DO NOT wish to be included in the round-ups, please contact me before the end of the current month at sweetandthatsit(at)blogspot(.)com. 

Alla fine di ogni mese scriverò un "sommario mensile" con le immagini del vostro pane e il link al vostro blog
Se NON desiderate che la vostra immagine e il link del vostro blog siano inseriti nel sommario, siete pregati di contattarmi entro la fine del mese corrente a: sweetandthatsit(chiocciolina)hotmail.com





"BYOB - Il Cestino del Pane" button
Il badge di "BYOB - Il Cestino del Pane"

Sweet and That's it
Highlight and copy this code into your blog/website 
Selezionate e copiate questo codice nel vostro blog/pagina web

Link to the Round ups  / Link alle Raccolte


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CONCHAS (Mexican Sweet Bread Rolls - Pane Dolce Messicano)

    English /Italiano

From one continent to another: following the Babes is a neverending-interesting-delicious journey. Last month they took us to South Tyrol with the recipe of the "Eight of Merano"; this month it's Mexico with its "Conchas", a sweet bread with the form of a shell.
Heather of "All roads leads to the kitchen" (previously known as Girlichef) was the kitchen of the month and has chosen for us this unforgettable recipe, highly appreciated in my family and among my friends. Many thanks, Heather. 

Da un continente all'altro: seguire le Bread Baking Babes è un'avventura infinita, interessante, e assolutamente deliziosa. Il mese scorso ci hanno portato nel Sud del Tirolo con la ricetta "L'Otto di Merano"; questo mese tutti in Messico a preparare le Conchas, un pane dolce a forma di conchiglia.
La ricetta, proposta da Heather di "All roads leads to the kitchen" (conosciuta col nome di Girlichef), è stata un gran successo ed è piaciuta sia alla mia famiglia che ai miei amici. Grazie Heather!



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