Feb 26, 2015

Kouign Amann - Delizie Bretoni alla Sfoglia e Zucchero Caramellato

     English / Italiano

And this month, let it puff pastry be! And this month let us travel to France, La Bretagne! When I hear "La Bretagne" I have to think of the picturesque Saint-Malo; my young children of Asterix, which makes me smile. I think it's high time for a trip!

Drum roll: the Bread Baking Babes are celebrating their 7th anniversary!!!
7 interesting years of baking together. How great is that! Long lasting friendship and 84 wonderful breads! 
On this occasion Lien of "Notitie van Lien" has chosen to bake Kouign Amann and her choice has been an excellent one!
Hope you'll bake along because this puff pastry with caramelized sugar is too good to "live in books and blogs" only. Enjoy!

Vive la France, vive la Bretagne e viva la pasta sfoglia!!!
Ogniqualvolta sento pronunciare "La Bretagne" penso automaticamente alla pittoresca Saint-Malo, ...invece ai miei bambini viene in mente "Asterix"! Il che mi fa sorridere,... il che mi fa capire che è giunto il momento di fare un viaggetto!

Rullo di tamburi: questo mese, le Bread Baking Babes festeggiano il loro settimo anniversario!!
7 interessantissimi anni, una grande amicizia e 84 tipi di pane squisiti! Auguroni!!
E proprio per questa occasione Lien of "Notitie van Lien" ha scelto di preparare i Kouign Amann, ...e la sua scelta è stata eccellente!
I Kouign Amann, fatti di pasta sfoglia e zucchero caramellato, sono troppo buoni per "vivere esclusivamente nei libri e nei blog". Fossi in voi, correrei in cucina a prepararli (che è un po' più vicina della Bretagna): non ve ne pentirete!





Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


Links to this post

Feb 23, 2015

Bake Your Own Bread: February-March 2015 Submissions- Il Cestino del Pane: Partecipazioni Febbraio-Marzo 2015

English / Italiano  

How to participate (the rules) / Come partecipare (le regole): click

At the end of each month I'll write a "monthly round up", with your pics and links. 
If you DO NOT wish to be included in the round-ups, please contact me before the end of the current month at sweetandthatsit(at)blogspot(.)com. 

Alla fine di ogni mese scriverò un "sommario mensile" con le immagini del vostro pane e il link al vostro blog
Se NON desiderate che la vostra immagine e il link del vostro blog siano inseriti nel sommario, siete pregati di contattarmi entro la fine del mese corrente a: sweetandthatsit(chiocciolina)hotmail.com





"BYOB - Il Cestino del Pane" button
Il badge di "BYOB - Il Cestino del Pane"

Sweet and That's it
Highlight and copy this code into your blog/website 
Selezionate e copiate questo codice nel vostro blog/pagina web

Link to the Round ups  / Link alle Raccolte




Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


Links to this post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...