Jun 27, 2014

High Four-Strand Braid Couronne - Corona Intreccio alto a 4 capi

      English / Italiano

I made a huge eggless Challah and the only way to fit it into the oven was to braid it into a couronne. I admit, the "closing" of the couronne needs improving, but the seeds did a great camouflage job ;-) and it turned out pretty well.

L'unico modo per poter infornare l'enorme Challah senza uova che avevo preparato è stato quello di intrecciarlo in una corona. Ammetto che la tecnica della chiusura della corona è da migliorare, ma grazie ai semini sono riuscita a camuffare molto bene la parte meno estetica e la corona è risultata proprio bellina. 





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Jun 26, 2014

Wine Bread Filled with Salami and Walnut / Pane al Vino Farcito con Salame e Noci

      English / Italiano

Look at this fantastic bunch of grapes made of wine bread filled with salami and walnut Tanna of "My Kitchen in Half Cups" has chosen for our Bread Baking Babes (and Buddies) rendezvous in June.... Isn't it lovely?
The salami/walnut taste is amazing. We all loved this funny bread.


Ammirate questo fantastico grappolo d'uva fatto con pane al vino e farcito con salame e noci. La ricetta è stata proposta da Tanna di "My Kitchen in Half Cups" per l'appuntamento mesile di "Bread Baking Babes (and Buddies)".
La combinazione salame/noci è ottima: un pane veramente squisito.






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Jun 8, 2014

Homemade Graham Flour - Farina di Graham fatta in casa

       English / Italiano





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Brunkans Långa (Graham Flour Sourdough Bread - Pane con Lievito Madre alla Farina di Graham)

     English / Italiano

Are you ready for our June challenge, dear "Back to the Future, Buddies"?
This month I'll take you to Sweden, Stockholm at the Brunkeberg Bakery, where they produce and sell the fantastic Brunkans Långa bread.

Thanks to the Brunkans Långa recipe I've learned:
- what Graham flour is
- how to mix my own Graham flour as it's not available where I live
- how to prepare a Graham flour sourdough
- to be patient. In fact it's fabulous flavour is developed over days
Well, please allow me to say, that I feel a better amateur home-baker now :-)  LOL!

As I said, to make this bread we need a special flour, namely the Graham Flour. 
Graham flour has not to be confused with gram flour: gram flour is chickpea flour, whereas Graham flour is whole wheat flour named after his developer: the reverend Sylvester Graham. 
If you, like me, have never met Graham flour before, let me introduce it to you...I've found it very fascinating!

Siete pronti per la sfida di giugno, cari "Back to the Future, Buddies"?
Questo mese vi porterò in Svezia, a Stoccolma al "Brunkeberg Bakery", dove producono e vendono il fantastico pane Brunkans Långa.

Grazie alla ricetta del pane Brunkans Långa ho imparato:
- cosa sia la farina di Graham
- come preparare la farina di Graham, poichè dove vivo è introvabile 
- come preparare il lievito madre/sourdough con farina di Graham 
- aver tanta pazienza: infatti il suo sapore si arricchisce grazie al lungo processo di fermentazione.
Beh, permettetemi di dire che ora mi sento un pochino meno imbranata :-) 
E se anche voi, come me, non vi siete mai trovati tête-à-tête con una confezione di farina Graham, sono onorata di presentarvela... E' un tipino molto affascinante!





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Brunkans Långa (Graham Flour Sourdough Bread - Pane con Lievito Madre alla Farina di Graham)

     English / Italiano

Are you ready for our June challenge, dear "Back to the Future, Buddies"?
This month I'll take you to Sweden, Stockholm at the Brunkeberg Bakery, where they produce and sell the fantastic Brunkans Långa bread.

Thanks to the Brunkans Långa recipe I've learned:
- what Graham flour is
- how to mix my own Graham flour as it's not available where I live
- how to prepare a Graham flour sourdough
- to be patient. In fact it's fabulous flavour is developed over days
Well, please allow me to say, that I feel a better amateur home-baker now :-)  LOL!

As I said, to make this bread we need a special flour, namely the Graham Flour. 
Graham flour has not to be confused with gram flour: gram flour is chickpea flour, whereas Graham flour is whole wheat flour named after his developer: the reverend Sylvester Graham. 
If you, like me, have never met Graham flour before, let me introduce it to you...I've found it very fascinating!

Siete pronti per la sfida di giugno, cari "Back to the Future, Buddies"?
Questo mese vi porterò in Svezia, a Stoccolma al "Brunkeberg Bakery", dove producono e vendono il fantastico pane Brunkans Långa.

Grazie alla ricetta del pane Brunkans Långa ho imparato:
- cosa sia la farina di Graham
- come preparare la farina di Graham, poichè dove vivo è introvabile 
- come preparare il lievito madre/sourdough con farina di Graham 
- aver tanta pazienza: infatti il suo sapore si arricchisce grazie al lungo processo di fermentazione.
Beh, permettetemi di dire che ora mi sento un pochino meno imbranata :-) 
E se anche voi, come me, non vi siete mai trovati tête-à-tête con una confezione di farina Graham, sono onorata di presentarvela... E' un tipino molto affascinante!





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Jun 3, 2014

"Back to the Future, Buddies "Challah": April 2014 Round Up - "Challah": Raccolta di Aprile 2014

     English / Italiano

Many thanks to each and every great baker who made this EIGHTH 
round up possible. Below please find the pictures & links to the recipes of these wonderful CHALLAHs, which are shown in chronological order. 
If you are new and you'd like to join the group "Back to the Future, Buddies", please read here: I'm so looking forward to seeing your delicacies.

Un grazie di cuore a tutti gli amanti del pane fatto in casa che hanno reso possibile questa OTTAVA raccolta. Qui sotto troverete in ordine cronologico le foto e i links di questI magnifici CHALLAH
Se siete nuovi e desiderate partecipare a "Back to the Future, Buddies", per favore cliccate qui: non vedo l'ora di vedere le vostre prelibatezze! 

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There are so many delicious Challah's recipes and interesting braiding ways... "To infinity and beyond!" , that's how I'll define the world of Challahs.
Ci sono moltissime ricette squisite per preparare il Challah e tanti modi interessanti per intrecciarlo. "Verso l'infinito e oltre!", ecco come definirei il mondo dei Challahs

Recipe in English and Italian / Ricetta in inglese e italiano: 
by/di: Ckay of "Sweet and That's it"

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Kelly used an interesting flour mixture for her delicious and beautiful challah: light spelt, kamut and potato flour. Her family loved her bread.
Per il suo delizioso e magnifico challah, Kelly ha utilizzato una miscela di farine molto interessante: kamut, farro e patate.

Recipe in English:
by Kelly of "A Messy Kitchen"

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For the first time Renee dared preparing a braided Challah. I'd never have guessed, Renee, because it's definitely worthy of a magazine cover. ;-) Well done!
Chi l'avrebbe mai detto che per Renee questa è stata la prima volta... il primo Challah intrecciato?! E' stupendo, Renee!

Recipe in English:
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Look at Amada's first braid. It's absolutely gourgeous. Wow!
Amanda non aveva mai preparato un pane intrecciato prima di questo stupendo Challah! Magnifico!

by Amanda
(Amanda does not blog but she loves baking breads. Amanda non ha un blog ma adora preparare il pane in casa)

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Challah has been a premiere also for Paola. She was enthusiastic about the result: "It is the softest sweet bread I have ever eaten."
Anche per Paola è stata la prima volta… ed è rimasta entusiasta del risultato: “E’il pane dolce più soffice che abbia mai mangiato!”. 

Ricetta in italiano: 
di Paola di "Le mie Ricette Con e Senza"

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Isn't it absolutely wonderful Louise first Challah? Well done!
Ammirate quanto sia stupendo il primo Challah fatto da Louise? Bravissima!
by Louise 
(Louise does not blog but she loves baking breads. Louise non ha un blog ma adora preparare il pane in casa)

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Claartje's absolutely cute dog must have been hypnotised or her wonderful Challah wouldn't have "survived".... Tell us the secret, Claartje :-)
Non c’è altra spiegazione plausibile: il simpaticissimo cane di Claartje dev’essere stato ipnotizzato o il suo meraviglioso Challah non sarebbe "sopravvissuto"... . Forza Claartje, svelaci il tuo segreto!

Recipe in English:

Links: 

- Link to our Facebook group 
- Linkto the Recipe Summary AND to the Roundup Summary 

Link al nostro gruppo su Facebook 
- Link al sommario delle ricette E al sommario delle raccolte mensili  



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Jun 1, 2014

Bake Your Own Bread: June 2014 Submissions- Il Cestino del Pane: Partecipazioni Giugno 2014


How to participate (the rules) / Come partecipare (le regole): click

At the end of each month I'll write a "monthly round up", with your pics and links. 
If you DO NOT wish to be included in the round-ups, please contact me before the end of the current month at sweetandthatsit(at)blogspot(.)com. 

Alla fine di ogni mese scriverò un "sommario mensile" con le immagini del vostro pane e il link al vostro blog
Se NON desiderate che la vostra immagine e il link del vostro blog siano inseriti nel sommario, siete pregati di contattarmi entro la fine del mese corrente a: sweetandthatsit(chiocciolina)hotmail.com





"BYOB - Il Cestino del Pane" button
Il badge di "BYOB - Il Cestino del Pane"

Sweet and That's it
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Selezionate e copiate questo codice nel vostro blog/pagina web

Link to the Round ups  / Link alle Raccolte




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