Feb 27, 2014

Rghaïf (Moroccan Flat Bread) - Piadina Marocchina

     English / Italiano

Let's send to the fantastic group "Bread Baking Babes" our warmest congratulations on their sixth birthday. My respect and admiration to all of you! ♥
Ups! It just dawned on me that this month it's also my blog's second birthday...well, "happy birthday" to me, too... A big hug to all my readers!

Lien of "Notitie van Lien" has chosen a Moroccan flat bread, the Rghaïf, for our rendezvous in February (if you wish to see the "making of video", please click here. It's very helpful).
I liked it, but would certainly have loved it if I had increased the amount of salt... sorry my friends, but I cannot stand bread with too little salt - but that's just me... lots of Babes and Buddies loved it as it was (lucky them!)

I filled three of them with jam and three of them with sugar, ground almonds, cinnamon and little coconut oil. Four of them were just "flat". I've preferred the filled ones.


I miei più calorosi auguri di buon compleanno al bellissimo gruppo "Bread Baking Babes" per il loro sesto compleanno. Vi ammiro! 
Oh Oh! Mi è appena venuto in mente che questo mese è anche il secondo compleanno del mio blog ... ups! Beh, "tanti auguri" anche a me e un abbraccio a tutti i miei carissimi lettori!

Per il nostro appuntamento di febbraio, Lien di "Notitie van Lien" ha scelto una piadina marocchina, il Rghaïf (questo utilissimo video vi mostrerà come prepararlo).

Il Rghaïf mi è piaciuto, ma se avessi aumentato la quantità di sale, avrei potuto scrivere di averlo adorato. Io e il pane poco salato non andiamo d'accordo ... Comunque, anche con poco sale, molte Babes e Buddies lo hanno trovato eccellente (beate loro!).

Ho farcito 3 Rghaïf con marmellata e 3 con zucchero, mandorle macinate, cannella e un pochino di olio di cocco; mentre 4 li ho lasciati "al naturale". Ho preferito quelli farciti.





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Feb 24, 2014

Worldwide Teddy's Parade - La Parata degli Orsacchiotti

        English / Italiano

Teddies around the world, let's the Parade begin! 

All you have to do is bake your Teddy (ies) and show it (them) to the world!
You are free to choose any bread dough you wish and to shape your teddies following your heart.

From March 1st to March 31st  April 30th, 2014 (*), link them up at the bottom of this page, grab the badge and post it in your blog.
If you do not have a blog, please do post your Teddy (ies) on our Facebook page.
If you are not in Facebook, please send the picture of your teddy to: sweetandthatsit(at)hotmail(dot)com.

In April you'll be able to admire the round up of all the Teddies that have partecipated to this "worldwide parade". Have fun! Spread the news!
(* it may be prolonged)


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Orsacchiotti di tutto il mondo, che la Parata abbia inizio!

Preparate il vostro orsacchiotto (i) e mostratelo al mondo intero! Scegliete l'impasto che preferite e formate gli orsacchiotti seguendo il vostro cuore

Dal primo di marzo al 31 marzo 30 aprile 2014 (*), inserite il link del vostro blog in fondo a questa pagina e copiate il badge della Parata degli Orsacchiotti nel vostro blog.
Se non avete un blog, pubblicate la foto del vostro orsacchiotto sulla nostra pagina Facebook
Se non avete una pagina in Facebook, mandate una email con la foto del vostro orsacchiotto a sweetandthatsit(chicciolina)hotmail.com 

In aprile potrete ammirare la raccolta di tutti gli orsacchiotti che hanno partecipato alla Parata. Diffondete la notizia e  D i v e r t i t e v i !!
(*il termine può venir prolungato)

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A little help! Un piccolo aiuto!

May I introduce you my Teddies that I've baked yesterday night (in chronological order - so you can see my "improvements" ;-)  ). In case you were wondering which dough I've used, I've used the fat reduced Challah dough (recipe) that has become my children's favourite. 

Vi presento i miei orsacchiotti che ho sfornato ieri sera, e ve li mostro in ordine cronologico, in modo da poter vedere le mie "migliorie" ;-) . Ho utilizzato l'impasto del Challah con meno grassi (ricetta), poichè è diventato il pane preferito dei miei bimbi (e ci credo!). 



Since Easter is coming soon, I thought to ask my friend "Bunny" to come along and join the party! E poiché Pasqua è alle porte - ho invitato il mio amico "Coniglio" a partecipare alla festa!


05.03.2014
This afternoon I gave to my children (7 and 9) a scale, the Challah dough, a scraper (because I lovely told them "you never tear dough apart!!"), and the picture of the "anatomy of a bread teddy" and left them alone. They had great fun!

Questo pomeriggio ho dato ai miei bimbi (7 e 9) l'impasto "Challah", una bilancia, la raschia (gli ho spiegato che l'impasto non si strappa ma si taglia) e la foto "anatomia di un orsetto di pane" e li ho lasciati fare da soli. ... Si sono divertiti un mondo! 



And with this cute bunny I close my "Teddy's Factory" after having made in less than 2 days, 28x 200 g Teddies to bring to school!

E con questo simpatico coniglietto chiudo la mia fabbrica di "orsetti di pane", dopo aver prodotto, in meno di 2 giorni, 28 orsacchiotti da 200 g da portare a scuola!


And now it's your turn, show us your teddies!
Ed ora è arrivato il vostro turno: mettete bene in mostra i vostri orsacchiotti!



"Teddy's Parade Badge"
Il badge di "La Parata degli Orsacchiotti"

Sweet and That's it
(please past and copy the whole html text into your blog)
(pf. copiate tutto il codice html nel vostro blog)



LINK UP BUTTON: available from March 1st, 2014
FORMULARIO LINK UP: disponibile dal primo di Marzo 2014



Teddy's Parade is now on Pinterest!
La Parata degli Orsacchiotti è ora anche su Pinterest!



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"Back to the Future, Buddies "Saint Hildegard von Bingen SPELT BREAD": January 2014 Round Up - "PANE AL FARRO di Santa Ildegarda di Bingen": Raccolta di Gennaio 2014

     English / Italiano


Many thanks to each and every great baker who made this FIFTH round up possible. Below please find the pictures & links to the recipes of these wonderful SPELT BREAD(s), which are shown in chronological order. 
If you are new and you'd like to join the group "Back to the Future, Buddies", please read here: I'm so looking forward to seeing your delicacies.

Un grazie di cuore a tutti gli amanti del pane fatto in casa che hanno reso possibile questa QUINTA raccolta. Qui sotto troverete in ordine cronologico le foto e i links di questo magnifico PANE AL FARRO
Se siete nuovi e desiderate partecipare a "Back to the Future, Buddies", per favore cliccate qui: non vedo l'ora di vedere le vostre prelibatezze! 

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As some Babes found the bread dense and heavy, I decided to adapt the recipe to make it lighter: it worked and it was absolutely delicious! 
Poiché alcune Babes hanno trovato il pane molto denso e pensante, ho deciso di modificare la ricetta per alleggerirlo: una delizia!


Recipe in English and Italian / Ricetta in inglese e italiano: 
by/di: Ckay of "Sweet and That's it" 

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Did you know that Paola's favourite baking cereal is spelt? She spread honey on a slice of her wonderful bread (or two) and enjoyed it at breakfast with a cup of milk. As she could not find spelt flakes, she substituted them with oats. Ma lo sapevate che il cereale preferito da Paola per la panificazione è proprio il farro? Ecco un pane che fa per lei! Non avendo trovato i fiocchi di farro li ha sostituiti con fiocchi d'avena e si è gustata il suo magnifico pane a colazione con una tazza di latte e una spalmata di miele! 


Ricetta in italiano: 
di Paola di "Le mie Ricette Con e Senza"

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Claire loves her wonderful spelt bread with cheese. The combination of brown bread and raisins didn't appeal to her, so she used sunflowers seeds instead. As she couldn't find spelt flakes, she substituted them with porridge oats. Claire adora gustarsi il suo magnifico pane di farro con del formaggio e poiché non ama la combinazione "pane scuro e uvetta", ha sostituito l'uvetta con semi di girasole. Non essendo riuscita a trovare i fiocchi di farro, Claire li ha sostituiti con fiocchi d'avena per porridge.  


Recipe in English:
by Claire of "Claire's Baking Journey"

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Amanda named her wonderful spelt bread "semi-success". She found it lovely and moist, healthy and tasty but very dense. "It weights a ton!" :-) (ps: Amanda does not blog but she loves baking breads). 
Amanda ha soprannominato il suo magnifico pane "un semi-successo" poichè nonostante il pane non fosse asciutto, ma delizioso e salutare, il suo è risultato anche molto denso. "Pesa una tonnellata"!  :-) (ps: Amanda non ha un blog ma adora fare il pane in casa).


by Amanda

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Louise and 3 generations of her family loved her wonderful St. Hildegard's spelt bread. If this is not a winner?!! Amazing: to make it she used "Dinkel" (spelt) flour brought to her from Germany. (Ps: Louise does not blog but, like us, she loves baking breads).
Louise e ben 3 generazioni della sua famiglia hanno adorato il suo magnifico pane di farro di Santa Ildegarda. Che successo! Formidabile: per prepararlo ha utilizzato della farina di "Dinkel" (farro) che le hanno portato dalla Germania. (Ps: Louise non ha un blog, ma come noi, ama preparare il pane in casa). 


by Louise

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THIS MONTH WE HAVE A BONUS: "3 KINGS DAY SWISS BREAD"
QUESTO MESE ABBIAMO UN BONUS: "LA CORONA DEI RE MAGI (Svizzera)"


The "3 Kings Day Cake or Bread" is sweet bread containing sultanas and made from a number of rolls. An almond or a plastic king (I prefer the almond!) is hidden in one roll and the person that picks out that roll, is entitled to wear a crown and be "king for the day". It's great fun! Especially for the children.

La Corona dei Re Magi è un pane dolce, contiene uvetta ed è formato da un certo numero di palline. Una mandorla o un piccolo re di plastica (io preferisco la mandorla alla plastica) sono nascosti in una delle palline e la persona che la trova, potrà indossare una corona ed essere "re per un giorno". E' una tradizione molto divertente, soprattutto per i bambini.


Recipe in English and Italian / Ricetta in inglese e italiano: 

by Amanda
(ps: Amanda does not blog but she loves baking breads. Amanda non ha un blog ma adora fare il pane in casa)



Links: 

- Link to our Facebook group 
- Linkto the Recipe Summary AND to the Roundup Summary 
Link al nostro gruppo su Facebook 
- Link al sommario delle ricette E al sommario delle raccolte mensili  



"Back to the Future, Buddies" Badge
Il badge di "Back to the Future, Buddies"
Back to the Future, Buddies
copy the whole text and paste it in your blog
copiate tutto il testo e inseritelo nel vostro blog





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Feb 19, 2014

Baking Cookies with Ann Pearlman "The Christmas Cookie Club"

    English / Italiano
                                                                                                                  Ms. A. Pearlman's blog

Recipes from the Book "The Christmas Cookie Club"
Ricette dal libro "The Christmas Cookie Club"



How it all started

Come è nata l'idea




Chapter 1:  Pecan Butter Balls

Capitolo 1:  Baci al Burro e Noci di Pecan


Chapter 2:  Chocolate - Almond Bonbons

Capitolo 2:  Bonbons di Mandorle e Cioccolato


Chapter 3:  Star Cookie Trees

Capitolo 3:  Alberelli Stellati


Chapter 4:  Pennsylvania Dunkers

Capitolo 4:  Pennsylvania Dunkers


Chapter 5:  Hermit Cookies

Capitolo 5:  Biscotti dell'Eremita


Chapter 6:  Buttery Pecan Rounds

Capitolo 6:  Biscotti Burrosi con Noci di Pecan


Chapter 7:  Fortune Cookies

Capitolo 7:   Biscotti della Fortuna


Chapter 8:  Hanukkah Fruit Candies & Mahyoosa 

Capitolo 8:  Hanukkah Bonbon alla Frutta e Mahyoosa  







Chapter 10:  Double-Dipped Chocolate
                   Peanut Butter Cookies  


Capitolo 10:  Biscotti al Burro di Arachidi con
                   doppia  Glassatura al Cioccolato



Chapter 11:  Peanut Clusters

Capitolo 11:  Cioccolatini alle Arachidi


Chapter 12:  Molasses-Ginger Crisps

Capitolo 12:  Biscotti Croccanti
                    alla Melassa e Zenzero







Chapter 9: Since the recipe of chapter 9 consits in assemble a "sweet" hamburger with store bought cookies & candies I've decided to postpone it to... one day. 

Capitolo 9: Poichè la ricetta del capitolo 9 consiste nell' acquistare biscotti e dolciumi da assemblare per formare un hamburger, ho preferito rimandare il tutto a ...prima o poi.



Where to buy the book: Dove acquistare il libro:














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Peanut Clusters - Cioccolatini alle Arachidi

    English / Italiano
              Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman

Chapter 11: Tracy

30 Jan. 2012
DELICIOUS and elegants little chocolate (it's important to use first quality ingredients to achieve the best results).

Comments on my facebook page:
Ann Pearlman: These look terrific... and a different take on the recipe. I'm going to have to try it. Ps. Love the picture with my name and the goodie in front of it. 1 Feb. 2012, 2.44 

Andrea L.: These were fabulous! The coconut added a nice balance to the richness of the chocolate. Yummy! 2 Feb. 2012, 10.21





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Double-Dipped Chocolate Peanut Butter Cookies - Biscotti al Burro di Arachidi con doppia Glassatura al Cioccolato

    English / Italiano
          Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman

Chapter 10: Vera

20 Jan. 2012
The most careful readers will certainly have noticed that I've been cheating with the glaze :-)
In fact, the cookies described by A. Pearlman are covered by 1/3 with milk chocolate, 1/3 without glaze and 1/3 with semi sweet chocolate.
Mea Culpa! I made a mess with the melted chocolate and my only "salvation" was to glaze them as nicely as I could (adding some decoration to hide the mess I've made). Well, the next time the clock shows 10pm, I'll make sure I stay away from chocolate glazing :-)!
However, trouble aside, I have received many compliments for their excellent flavour and their crispness.

Comments on my facebook page: 
Ann Pearlman: They look yummy. We all love this recipe! 21 Jan. 2012, 15.30




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Feb 18, 2014

"Bake Your Own Bread - Il Cestino del Pane": January 2014 Round up - Raccolta Gennaio 2014

      English / Italiano

Many thanks to each and every great baker who made this SIXTH round up possible. Below please find the pictures & links to the recipes of these wonderful breads, which are shown in chronological order. Thank you for baking and submitting your recipes.
If you are new and you'd like to join the group "Bake Your Own Bread - Il Cestino del Pane", please read here: I'm so looking forward to seeing your delicacies.

Un grazie di cuore a tutti gli amanti del pane fatto in casa che, inviandomi i loro links, hanno reso possibile questa SESTA raccolta.
Qui sotto troverete in ordine cronologico le foto e i links di questi magnifici lievitati.
Se siete nuovi e desiderate partecipare a "Bake Your Own Bread - Il Cestino del Pane", per favore cliccate qui: non vedo l'ora di vedere le vostre prelibatezze!


 Recipe in English and Italian: 4-Strand Braid
Ricetta in Inglese e Italiano: Intreccio a 4 capi

 Recipe in English and Italian: 3-Strand Braid (low)
Ricetta in Inglese e Italiano: Intreccio a 3 capi
 Recipe in English and Italian: Saint Hildegard's Spelt Bread
Ricetta in Inglese e Italiano: Pane al Farro di Sta Ildegarda di Bingen
 Recipe in English and Italian: 3 Kings Day Swiss Bread
Ricetta in Inglese e Italiano: Corona dei Re Magi
 Recipe in English and Italian: Modern Lardy Cake
Ricetta in Inglese e Italiano: Pane al Lardo (torta speziata)
  Recipe in English: Kamut - Pain de Mie


 Recipe in English and Italian: Country Bread
Ricetta in Inglese e Italiano: Pane Paesano
by/di: Ckay, Sweet and That's it


 Ricetta in Italiano: Ciambellone di Pasta Lievitata Bicolore
 Recipe in English: Chocolate Prune Rolls
 Recipe in English and Italian: Chocolate Hazelnut Prune Bread (no knead)
Ricetta in Inglese e Italiano: Pane al Cioccolato, Nocciole e Prugne Secche (senza impastare)
 Ricetta in Italiano: Pane Dolce alla Cannella e Cacao (con Pasta Madre)
 Recipe in English: Jalapeño-Cheddar Pretzel Bites





"BYOB - Il Cestino del Pane" badge
Il badge di "BYOB - Il Cestino del Pane"

Sweet and That's it





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