Apr 19, 2014

Butter Sheet for Puff Pastry easily made - Come preparare facilmente il Blocco di Burro per la Pasta Sfoglia

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Today, for the first time, I'm preparing croissants and since the dough has to rest in the fridge for 1 hour, I thought I'd better take the opportunity and show you how to easily make your butter block/sheet for the puff pastry.

Ci siamo! Oggi per la prima volta sto preparando i croissants e poichè l'impasto deve riposare un'oretta nel frigo, ho pensato di cogliere l'occasione per mostrarvi come preparare facilemente il blocco di burro per la pasta sfoglia.



Picture 1: What you need is a zip lock bag the size of the required butter sheet (if it is too big, fold it over and fix it with sellotape) and your butter at room temperature.

PS: if your recipe does not require any flour to be added to the butter, skip steps two and three and go directly to step 4.
Picture 2: Add two tablespoons of flour to the butter
Picture 3: and stir well with a rubber spatula until homogeneous.

Picture 4: Fill the zip lock bag, close it properly (or the butter will escape...believe me!) 
Picture 5: and using a rolling pin, distribute the butter evenly. From time to time you may need to stop rolling and let the air out of the bag.
Picture 6: Once the butter is evenly distributed, put it in the fridge on a flat surface.
That was easy, wasn't it? 

Note: butter and the dough must have the same consistency. To reach this, I had to take out the butter 40 minutes before the dough.
To use the butter, cut out the 4 plastic borders and gently remove the upper foil. Arrange the butter sheet "upside-down" on the dough and gently peel off the last foil. 

Foto 1: Ciò che vi serve è un sacchetto a chiusura zip dalle dimensioni del blocco di burro richiesto dalla vostra ricetta (se il sacchettino fosse troppo grande, piegatelo e fissatelo con del nastro adesivo) e il burro a temperatura ambiente. 

PS: se la vostra ricetta non richiedesse di aggiungere farina al burro, saltare i punti due e tre e passare direttamente al punto 4.
Foto 2: Aggiungere due cucchiai di farina al burro
Foto 3: e mescolare bene con una spatola di gomma fino ad ottenere un composto omogeneo.

Foto 4: Riempire il sacchetto, chiuderlo bene 
Foto 5: e con il matterello, distribuire uniformemente il burro nel sacchettino. Potrebbe essere necessario interrompere l'operazione per far uscire l'aria dal sacchettino. 
Foto 6: Una volta che il burro è distribuito uniformemente, mettere in frigorifero su una superficie piana.
E' stato facile, vero?

Nota: il burro e l'impasto devono avere la stessa consistenza. Per raggiungere ciò, ho dovuto togliere dal frigo il burro 40 minuti prima dell'impasto.

Una volta pronto, tagliare i 4 bordi del sacchettino, staccare delicatamente il foglio superiore, rivoltarlo e appoggiarlo sull'impasto. Per finire staccare delicatamente anche il foglio restante. 


Many thanks to Chef Bruno Albouze for the great idea!
Grazie di cuore a Chef Bruno Albouze per la geniale idea!



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3 comments:

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