Jan 3, 2014

Tea Time Cookies - Thescotti (Biscotti da tè)

                       English / Italiano


Ingredients:
300 g all-purpose flour 
100 g butter
100 g powdered sugar
1 whole egg + 1 egg white
1 pinch of salt
1/2 teaspoon of baking powder
1 package vanillin ( or 1 teaspoon of vanilla extract )

Directions:
Cut the cold butter into small pieces and mix it with the powdered sugar, salt and vanilla.

Mix the yeast with the flour and then add them to the butter mixture.
Finally, add the egg + egg white.
Knead well and quickly and form a ball.
Cover with plastic wrap and let stand in refrigerator for half an hour.

Remove the dough from the refrigerator and roll it out with a rolling pin (not too thin).
Cut out the cookies with cookies cutters and lay them one at a time, on a baking tray lined with parchment paper.
Bake at 120§C for 10/15 minutes (according to the power of the oven), or at least until they start to brown.

Once cool, you can sprinkle with powdered sugar.


This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da: 
Molly 
A Spasso Con Gio  
ITALIA 

Ingredienti:
300 gr. di farina 00
100 gr. di burro
100 gr. di zucchero a velo
1 uovo intero + 1 albume
1 pizzico di sale
1/2 bustina di lievito
1 bustina di vanillina

Preparazione:
Tagliare il burro freddo a tocchetti ed impastarlo con lo zucchero a velo, il sale e la vanillina.

Mescolare il lievito alla farina e quindi aggiungere al burro (già impastato con gli altri ingredienti).
Infine, aggiungere l’uovo + l’albume.
Impastare bene ma velocemente tutti gli ingredienti e formare una palla.
Coprire con della pellicola e lasciar riposare in frigo per una mezz’ora.

Togliere dal frigo e cominciare a stendere la pasta, non troppo finemente, con il mattarello.
Tagliare con le formine i biscotti e adagiarli, uno alla volta, su una leccarda foderata con della carta forno.
Infornare a 120°C per 10/15 minuti circa, secondo la potenza del forno, o comunque fin quando iniziano a dorarsi.

Una volta freddi, si potranno spolverare con zucchero a velo.



SPREADING SWEETNESS INTO THE WORLD !!
DIFFONDIAMO DOLCEZZA NEL MONDO !!

Photobucket

Links:
O This is how it works - Ecco come funziona                         
O Recipe Index - Indice delle Ricette   
O A Spasso con Gio     
Pinterest: Ckay of Sweet and That's it


Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


No comments:

Post a Comment

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...