Jan 23, 2014

Hermit Cookies - Biscotti dell'Eremita

   English / Italiano
Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman

Chapter 5: Laurie

31 December 2011: So good that even Santa could not resist!

Comments on my facebook page: 
Ann Pearlman: Cookies kind of close to fruit cake! And another beautiful picture. 1 Feb. 2012, 2.40

Ingredients:
1 cup (190 g) packed brown sugar
1/4 cup (55 g) margarine; softened*
1/4 cup (55 g) shortening*
(*Sweet and that's it: I've used 1/2 cup of butter instead)
1/4 cup (60 ml) cold coffee
1 egg
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon ground nutmeg
1 3/4 cup (230 g) all-purpose flour
1 1/4 cup (195 g) raisins or other dried fruit
3/4 cup (90 g) chopped nuts
 
Directions:
Preheat the oven to 375°F (195°C). 
Cream together the brown sugar, margarine, shortening.
Add the coffee, egg, baking soda, salt, cinnamon and nutmeg. 
Stir in the remaining ingredients. 
Drop the dough by rounded teaspoonfuls about 2 inches (5 cm) apart onto an ungreased cookie sheet. 
Bake until almost no indentation remains when touched, 8 to 10 minutes. Immediately remove from cookie sheet. 
Makes about 4 dozen cookies.


Capitolo 5: Laurie

31 dicembre 2011:  Così buoni che nemmeno Babbo Natale ha saputo resistergli :-)

Ingredienti:
190 g brown sugar 
55 g margarina; ammorbidita *
55 g grasso vegetale*
(*Sweet and That's it: li ho sostituiti con 110 g di burro)
60 ml caffè freddo
1 uovo
½ cucchiaino bicarbonato di sodio
½ cucchiaino sale
½ cucchiaino cannella in polvere
½ cucchiaino noce moscata
230 g farina
195 g uvetta o altra frutta secca
90 g noci tritate

Procedimento:
Preriscaldare il forno a 190°C.
Mescolare il brown sugar, la margarina e il grasso vegetale fino ad ottenere una crema.
Aggiungere il caffè, l'uovo, il bicarbonato di sodio, il sale, la cannella e la noce moscata.
Incorporare delicatamente gli altri ingredienti (farina, uvetta e noci).
Formare dei mucchietti della dimensione di un cucchiaino e disporli su di una teglia non unta, a 5 cm di distanza.
Cuocere per circa 8 – 10 minuti (devono essere solidi al tatto).
Rimuovere immediatamente dalla teglia una volta sfornati.
La ricetta è per circa 4 dozzine di biscotti

Ricetta tratta dal libro: the Christmas Cookie Club di Ann Pearlman. Con il gentile permesso di A. Pearlman.


X "The Christmas Cookie Club" recipe index 
X Tutte le ricette di "The Christmas Cookie Club"

Where to buy the book: Dove acquistare il libro:



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Post revised on 23.01.2014 / Post riveduto il 23.01.2014


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