Jan 22, 2014

Gingerbread Hugs - Abbracci allo Zenzero

                           English / Italiano
                    

Ingredients for 4-5 dozens:
1  1/2 sticks ( 170 g) butter, softened
1 cup (230 g) packed brown sugar
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon ground cloves
1/4 cup (60 ml) molasses
1 large egg
2  3/4 cups (385 g) flour
3/4 cup (150 g) granulated sugar

Directions:
Beat butter, brown sugar, baking soda, cinnamon, ginger and cloves in a large bowl with a mixer on medium speed until well-blended and pale in color. 
Beat in molasses and egg. 
Reduce speed to low. Gradually beat in flour just until blended. 
Cover and refrigerate 1 hour or until firm enough to handle. 
Preheat oven to 350°F (175°C). 
Put sugar in a small bowl. 
Roll scant tablespoons of dough into 1 1/4-inch (3 cm) balls. 
Roll in sugar to coat. 
Place balls about 1 1/2 (3.5 - 4 cm) inches apart on baking sheets. 
Bake 10 to 12 minutes or until the tops crack but the cookies are still soft to touch. 
Place baking sheet on rack. Immediately press a Hershey’s Hug in the center of each cookie. 
Transfer cookies to rack to cool completely. 

Bette: "Here’s a holiday take on the popular peanut-butter blossom cookie recipe, with gingerbread replacing the peanut-butter cookie and Hershey’s Hugs replacing the usual Kisses. I got this recipe from the Columbus Dispatch’s special Christmas cookie edition".


This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da: 
Bette
USA

Ingredienti per 4-5 dozzine:
170 g burro, ammorbidito
230 g dark brown sugar (event. zucchero di canna grezzo)
2 cucchiaini bicarbonato di sodio
1 cucchiaino cannella
1 cucchiaino zenzero in polvere
1/2 cucchiaino chiodi di garofano
60 ml di melassa
1 uovo grande
385 g farina
150 g zucchero semolato
Hershey's Hugs (48-60 pezzi)

Procedimento:
In una grande ciotola sbattere con il mixer a media velocità il burro, lo zucchero di canna (o dark brown sugar), il bicarbonato di sodio, la cannella, lo zenzero e i chiodi di garofano fino a quando il composto non sia omogeneo e di colore pallido.
Poi aggiungervi le uova e la melassa.
Ridurre la velocità al minimo e aggiungere la farina a poco a poco. Mescolare solo fino a quando la farina è incorporata.
Coprire e conservare in frigorifero per almeno un'oretta. 
Preriscaldare il forno a 175°C.
Versare lo zucchero semolato in una piccola ciotola.
Prelevare un po' d'impasto (dose = un cucchiaio scarso) e formare delle palline di circa 3 cm.
Arrotolarle nello zucchero semolato e disporle ben distanziate (3.5 - 4 cm) sulle teglie foderate con carta da forno.
Cuocere per 10-12 minuti: sulla superficie si formeranno delle crepe ma l'interno sarà ancora morbido al tatto. 
Sfornarli e premere immediatamente un Hershey Hug al centro di ogni biscotto. 
Trasferire i biscotti su una griglia a raffreddare completamente. 



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