Jan 16, 2014

"Back to the Future, Buddies "SOFT PRETZELS": December 2013 Round Up - "LAUGEN BRETZEL": Raccolta di Dicembre 2013

     English / Italiano

Many thanks to each and every great baker who made this FOURTH round up possible. Below please find the pictures & links to the recipes of these wonderful Soft Pretzels, which are shown in chronological order. 
If you are new and you'd like to join the group "Back to the Future, Buddies", please read here: I'm so looking forward to seeing your delicacies.

Un grazie di cuore a tutti gli amanti del pane fatto in casa che hanno reso possibile questa QUARTA raccolta. Qui sotto troverete in ordine cronologico le foto e i links di questi magnifici "Laugen Bretzel". 
Se siete nuovi e desiderate partecipare a "Back to the Future, Buddies", per favore cliccate qui: non vedo l'ora di vedere le vostre prelibatezze! 

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The first Soft Pretzels I've baked were made with all-purpose flour and since we loved them I've made them again and "healthier", using bread flour, whole wheat flour and ground flaxseeds. Delicious! I primi Brezel che ho preparato li ho fatti con farina di frumento e poichè ci son piaciuti tanto, li ho rifatti utilizzando ingredienti un pochino più salutari: farina per pane, farina integrale di frumento e semi di lino macinati. Una delizia!

Recipe in English and Italian / Ricetta in inglese e italiano: 
by/di: Ckay of "Sweet and That's it" 

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Paola made her beautiful Soft Pretzels with sourdough. So brave! Per fare i suoi magnifici Bretzel, Paola ha utilizzato il lievito naturale (pasta madre). Bravissima!

Ricetta in italiano: 
di Paola di "Le mie Ricette Con e Senza"

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Many thanks Cathy for enlightening us about the Pretzels' unique history. Cathy made her Soft Pretzel with spelt flour and whole grain spelt flour....yumm! So healthy! Nel suo blog Cathy racconta i segreti dei Bretzel (in inglese). Cathy li ha preparati con farina di farro e farina di farro integrale... magnificamente salutari!

Recipe in English:
by Cathy of "Bread Experience"

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Claire made these beautiful Soft Pretzels. She thought that they looked more like "Kaiser Rolls" and Soep and Cathy amiably renamed them "Kaiser Pretzels" or "Kretzels". I couldn't stop smiling. Claire ha preparato questi magnifici Bretzel e poichè si è lasciata sfuggire che assomigliavano molto ai "Kaiser Rolls", Soep e Cathy li hanno amichevolmente soprannominati "Kaiser Bretzel" o "Kretzel". Simpaticissime! 

Recipe in English:
by Claire of "Claire's Baking Journey"

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Look at these wonderful whole wheat Soft Pretzels Soep has baked. They are gorgeous! Ammirati i bellissimi Bretzel preparati da Soep con farina integrale di frumento! 


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Amanda went for the German version by slashing the front before putting them in the oven - I think she made a beautiful job! She used "Zopfmehl", which is easily made at home: 90% all-purpose flour and 10% spelt flour (ps: Amanda does not blog but she loves baking breads). Amanda ha scelto la versione Germanica dei Bretzel, intagliando la parte anteriore prima di infornarli – sono veramente stupendi! Ha utilizzato "farina per treccia" (Zopfmehl), facilmente miscelabile a casa: 90% farina di frumento e 10% farina di farro (ps: Amanda non ha un blog ma adora fare il pane in casa).

by Amanda

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THIS MONTH WE HAVE A BONUS: "SANTA'S BREAD"
QUESTO MESE ABBIAMO UN BONUS: IL PANE "BABBO NATALE"


I haven't written the tutorial yet, but for the dough I've used this recipe.
Non ho ancora scritto il tutorial, ma la ricetta dell'impasto la trovate qui.


Cathy made 3 beautiful Santa's Bread. Check out her blog to see the tutorials.
Cathy ha preparato 3 magnifici Babbo Natale. Sul suo blog troverete i tutorials.

by/di: Cathy of "Bread Experience"



Links: 

- Link to our Facebook group 
- Linkto the Recipe Summary AND to the Roundup Summary 
Link al nostro gruppo su Facebook 
- Link al sommario delle ricette E al sommario delle raccolte mensili  



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1 comment:

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