Jul 29, 2013

Rheinbrot with Sourdough - Rheinbrot (pane renano) con Licoli

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Bread Baking Babe Astrid of Austria (Paulchen's Foodblog?!) has chosen for the July rendezvous a delicious bread recipe which contains Riesling wine. Riesling is a white grape variety which originated in the Rhine region of Germany - that's where our bread has it's name from.
To make this bread it will take you quite a lot of time, but believe me, it's totally worth it. We enjoyed it with some Swiss Gruyère cheese... yummy!


Per l'appuntamento di luglio, l'austriaca Bread Baking Babe Astrid (Paulchen's Foodblog?!) ha scelto un pane delizioso fatto con del vino Riesling. Il Riesling è una varietà di uva bianca che cresce nella regione del Reno - da lì il suo nome "Rheinbrot".
Ci vuole parecchio tempo per fare il Rheinbrot, ma credetemi, ne vale la pena.
Noi ce lo siamo gustato con del formaggio svizzero "Gruyère"... che bontà!






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Jul 27, 2013

Millet Burgers with Vegetables (vegan & gluten-free) - Polpettine di Miglio e Verdure (vegan e senza glutine)

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(Recipe adapted from: Ricetta adattata da: www.genitorichannel.it)

This recipe is a winner! It's healthy, delicious and versatile: you can choose the vegetables you most love and if you are not vegan, you can even add some chunks of cheese in their middle. We all loved the "Millet Burgers with Vegetables"  (and I've got the freezer full of them!).

Questa facile ricetta non è solo sana ma veramente deliziosa e versatile: potete utilizzare le verdure che più vi piacciono... e se non siete vegan, l'aggiunta di un pezzettino di formaggio nel centro è un'ottima alternativa.
Noi adoriamo le polpettine di miglio e verdure (e ne abbiamo il congelatore pieno!).



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Jul 24, 2013

Chocolaty Banana, Coconut, Almond and Seeds Popsicle - Gelato Cioccolatoso alla Banana, Cocco, Mandorle e Semini

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There's nothing better than homemade healthy refreshing popsicles for these hot summer days.
Non c'é niente di meglio di un sano e rinfrescante gelato fatto in casa per resistere a questi giorni di canicola. 



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Jul 5, 2013

Coconut Delights - Delizie al cocco

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Dear coconut lovers: this rich cake is all for you! Look at that topping: "COCONUT MACAROONS"! Yummy!

Cari amanti del cocco: questa ricca torta è dedicata a voi! Una deliziso topping che ricorda i deliziosi "MACAROONS AL COCCO"! Gnamm!



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Jul 2, 2013

Vegan Mayonnaise with White Almond Puree - Maionese Vegana con Mousse di Mandorle bianche

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In 2012, Philip Hochuli, a 21-year-old student at the University of Zurich, Switzerland has launched the first Swiss Vegan Cookbook: the "Junge Vegane Küche".  

I'm not a vegan or a vegetarian but I do believe that reducing animal proteins and fat is beneficial to our health and to our environment: a win-win situation.

Philip Hochuli, studente di 21 anni presso l'Università di Zurigo (Svizzera), ha pubblicato nel 2012 il primo libro svizzero di cucina vegana: il “Junge Vegane Küche” (la giovane cucina vegana).
Non sono vegana o vegetariana ma credo che ridurre il consumo di proteine e grassi animali giovi alla nostra salute e all'ambiente: un gran bel vantaggio.


(Recipe adapted from "Junge Vegan Küche" with the kind allowance of Mr. P. Hochuli. Ricetta tratta e adattata da "Junge Vegane Küche" con il gentile permesso di P. Hochuli)



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