Oct 6, 2013

Berner Wafer - Brezel Bernesi

                   English / Italiano

The same day I've baked the absolutely delicious salted "Sensler Wafer" I've made some sweet wafers as well: the "Berner Wafers". It has been a very "productive" day ;-) and we've been happily snacking on wafers ever since ...ehm, since they lasted (and it wasn't that long!).
Il giorno in cui ho preparato i deliziosi e salati "Brezel delle Feste di Sense" mi son cimentata nella loro versione dolce: i "Brezel Bernesi". Che scorpacciata di cialde che ci siam fatti! Buonissime! 

Ingredients:
250 g softened butter
250 g sugar
1 tablespoon homemade powdered vanilla sugar (if not homemade 1 package)
pinch of salt
4 eggs
Zest of 1 lemon
1 teaspoon homemade vanilla extract (original recipe 2 tablespoons of Kirsch)
500 g all-purpose flour, sifted

Directions:
Cream the butter with the sugar, the powdered vanilla sugar and the salt.
Add the eggs, one at a time, and beat the batter until soft, creamy and light in color.
Add the lemon zest and the pure vanilla extract (or Kirsch).
Add the flour and quickly work into a dough (do not overmix).
Wrap the dough in plastic foil and let rest in the fridge for at least one hour. The dough will harden up.
Form small balls (diameter of about 2-3 cm) and bake 4 of them at a time in the waffle iron.
If you want to roll or shape the brezel, you have to do it while they are still warm. 
Store in cookies boxes, cookie bags or deep freeze.     

Explore Switzerland, Kanton Bern

Ingredienti:
250 g di burro ammorbidito
250 g di zucchero
1 cucchiaio di zucchero vanigliato in polvere fatto in casa (o un pacchettino di quello acquistato)
pizzico di sale
4 uova
Scorza di 1 limone
1 cucchiaino d'estratto di vaniglia fatto in casa (ricetta originale: 2 cucchiai di Kirsch)
500 g di farina, setacciata

Procedimento:
Montare il burro con lo zucchero, lo zucchero vanigliato e il sale.
Aggiungere le uova, una alla volta, e sbattere fino a quando la pastella non risulti morbida, cremosa e di colore chiaro.
Aggiungere la scorza di limone e l'estratto di vaniglia (o il Kirsch).
Aggiungere la farina e impastare velocemente e brevemente.
Avvolgete l'impasto nella pellicola trasparente e lasciare riposare in frigo per almeno un'ora (l'impasto si solidificherà).
Formare delle palline dal diametro di circa 2-3 cm, e cuocere 4 di loro alla volta nella piastra per cialde.
Appena tolti dalla piastra i biscotti saranno morbidi e sarà possibile modellarli in coni, sigari o coppette. Bisognerà agire velocemente poiché si raffreddano subito.
Conservarli in una scatola per biscotti, o nei sacchettini o congelare.






Recipe index "Made in Switzerland", please click here.
Sommario delle ricette "Made in Switzerland", cliccate qui.





I've submitted this recipe to:
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior

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1 comment:

  1. Another delicious wafer recipe - I love the crispy texture and the beautiful patterns! These would make the perfect small, sweet snack for just about any time...

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MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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