Aug 17, 2013

Hazelnut Peaks (Gluten Free) - Piramidi alle Nocciole (senza glutine)

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This is another delicious cookie recipe by Leila Lindholm. These yummy hazelnuts peaks are made in couple of minutes and ... eaten in a second.

Eccovi un'altra ricetta di Leila Lindholm per preparare delle deliziose piramidi alle nocciole. Questi squisiti biscotti sono facilissimi da preparare e pronti in un attimo. 

Ingredients for 21 cookies
(the original recipe says 16):
50 g butter
200 g of hazelnuts
21 hazelnuts to decorate
90 g caster sugar
1 egg
½ teaspoon of natural vanilla extract (was not in the original recipe)

Directions:
Preheat the oven to 175°C and line a baking sheet with parchment paper
Melt the butter.
Ground the hazelnuts, reducing them to fine powder.
Combine the ground hazelnuts with the butter, the sugar and the egg.
With the help of a small scoop (15 ml) or using your fingers, roll into balls / pyramids and place onto the baking sheet.
Press a hazelnut on the top of each cookie.
Bake in the middle of the oven for about 18 minutes or until they have a golden color.
Allow to cool completely on a baking sheet.


Dosi per 21 piramidi 
(la ricetta originale ne prevede solo 16):
50 g di burro
200 g di nocciole
21 nocciole per decorare
90 g di zucchero semolato
1 uovo
½ cucchiaino d’estratto di vaniglia naturale (non c'era nella ricetta originale)

Procedimento:
Preriscaldare il forno a 175°C e munire una teglia con carta da forno
Fare fondere il burro
Tritare le nocciole, riducendole in polvere sottile
Mescolare le nocciole macinate con il burro, lo zucchero e l’uovo.
Con l’aiuto di un cucchiaio da gelato (15 ml) o le dita, formare delle palline/piramidi e disporle sulla teglia.
Porre una nocciola sopra ogni biscotto.
Cuocere nel forno a metà altezza, per circa 18 minuti o fino a quando non siano dorate.
Lasciar raffreddare completamente su una teglia.





Where to buy the book: Dove acquistare il libro:

 


I've submitted this recipe to: 
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior

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2 comments:

  1. These are beautiful little cookies and I love the use of the hazelnuts as both an ingredient and decorative finish!

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  2. These sound delicious! So simple and yet so elegant.
    Renee - Kudos Kitchen

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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