May 7, 2013

Honey Spelt Crakers - Crackers di Spelta al Miele

     English / Italiano

These spelt cookie-crackers are absolutely delicious. Not too sweet but with a great honey taste. Questi crackers di spelta sono deliziosamente mielosi e saporiti. Buonissimi!

Ingredients:
195 g spelt flour
70 g whole spelt flour
½ teaspoon baking powder
¼ teaspoon baking soda
Pinch of vanilled sea-salt (or salt)
55 g unsalted butter, melted and cooled
50 g light brown sugar
45 g honey, runny
1 teaspoon pure vanilla extract
60 ml milk
1 tablespoon granulated sugar
¼ teaspoon ground cinnamon
Sesam sedds unhulled

Ingredienti:
195 g farina di spelta/farro
70 g farina di spelta/farro integrale
1/2 cucchiaino di lievito per dolci
1/4 cucchiaino di bicarbonato di sodio
un pizzico di sale marino vanigliato (o sale)
55 g di burro fuso e raffreddato, non salato
50 g di zucchero "light brown" (eventualmente zucchero di canna grezzo)
45 g di miele liquido
1 cucchiaino d'estratto naturale di vaniglia
60 ml di latte
1 cucchiaio di zucchero
1/4 cucchiaino di cannella macinata
semi di sesamo naturali (non sbucciati)

(Recipe adapted from: Ricetta adattata da: "Mom's big Book of Baking, Homemade Honey Graham Crackers")

Directions:
In a small glass combine the granulated sugar and the ground cinnamon.
In a medium-sized bowl combine the flours, the baking powder, the baking soda and the sea salt.
In another bowl cream together the melted butter and the brown sugar, add the milk, the vanilla extract and the honey and mix well.
Add the flour mixture to the butter mixture and stir until the dough comes together.
Form a ball, flatten a little, cover in plastic foil and let rest in the fridge for 2 hours.
Preheat the oven to 175°C.
On a lightly floured surface roll out the dough (3 mm thick) and cut out the shapes you wish with a ruler, a sharp knife or a cookie cutter.
Prick the tops of the cookies with a fork, transfer them to a baking tray lined with parchment paper and sprinkle with the cinnamon sugar, then with the unhulled sesame seeds (nb: the seeds did not stick to the dough. I'd recommend brushing the cookies with water or milk before sprinkling with sugar).
Bake for 10 minutes in the middle of the oven and transfer the cookies to a wire rack to cool completely.

Procedimento:
Mescolare lo zucchero semolato e la cannella macinata in un bicchierino.
In una ciotola setacciare le farine, il lievito, il bicarbonato e il sale marino.
In un'altra ciotola sbattere il burro con lo zucchero “light brown”, aggiungere il latte, l'estratto di vaniglia e il miele e mescolare bene.
Aggiungere la farina al composto di burro e mescolare con un cucchiaio di legno fino ad ottenere un impasto solido.
Formare una palla, appiattirla un pochino, avvolgerla nella pellicola trasparente e lasciare riposare in frigo per 2 ore.
Preriscaldare il forno a 175°C.
Stendere la pasta (3 mm di spessore) su una superficie leggermente infarinata e ritagliare le forme desiderate.
Bucherellare con una forchetta e trasferire i biscotti su una teglia foderata con carta da forno. 
Cospargere dapprima con lo zucchero alla cannella, poi con semi di sesamo (nb: i semi di lino non sono rimasti attaccati ai crackers. Consiglio di spennellare i crackers con acqua o latte prima di cospargeli di zucchero).
Cuocere per 10 minuti nel centro del forno, poi trasferire i biscotti su una griglia per raffreddare completamente.


Where to buy the book: Dove acquistare il libro:





I've submitted this recipe to
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior

Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


2 comments:

  1. These crackers really remind me in texture of homemade graham crackers. But I love the use of spelt and honey with cinnamon. I'm sure they're delicious!

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...