May 11, 2013

Homemade Yoghurt Cheese - Formaggio di Yogurt fatto in Casa

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This is the most delicious yoghurt cheese I've ever tasted. Completely homemade and with chives from our garden! Spread on the whole wheat rustic potato bread with sunflower seeds I've made (and deep-frozen) not long ago! Yummy... I LOVE HOMEMADE! 

Please find HERE the whole wheat rustic potato bread with sunflower seeds recipe. 
Please find HERE the homemade yoghurt recipe. 

Questo è il più buon formaggio fresco che abbia mai assaggiato: completamente fatto in casa, con erba cipollina dell'orto e spalmato su una bella fetta di pane rustico integrale alle patate e semi di girasole che ho preparato (e congelato) poco tempo fa! Delizioso... Adoro il "fatto in casa"! 

QUI troverete la ricetta per il pane rustico integrale alle patate e semi di girasole.
QUI troverete la ricetta per lo yogurt fatto in casa.



Directions:
After the homemade yoghurt had cooled down in the fridge for about 10 hours, I've poured some of it into a colander lined with cheese cloth (picture 1), covered with plastic foil (picture 2) and let it drain, for another 10 hours (overnight) in the fridge (picture 3). 
It got sooo creamy after stirring (picture 4).
It's delicious with herbs: chives, parsley ...

Procedimento:
Dopo aver lasciato riposare lo yogurt fatto in casa per una decina di ore nel frigo, l'ho versato in un colino munito di "straccio per formaggio" (foto 1), coperto con carta trasparente (foto 2) e rimesso a scolare nel frigo per altre 10 ore (durante la notte) (foto 3). 
Dopo averlo mescolato bene è diventato cremossissimo (foto 4).
E' delizioso con le erbette dell'orto: erba cipollina, prezzemolo, ...



I've submitted this recipe to
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior

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1 comment:

  1. What a unique way to use yogurt as a cheese! I often let my yogurt drain for about 2 hours, but I've never tried draining over night and then using as a cheese... Very cool.

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