May 2, 2013

Herbs Buns - Panini alle Erbe Aromatiche

     English / Italiano

A very delicious way to use your fresh herbs and bring the Spring inside your house. A delicate herbs flavour imprisoned in soft buns.

Una deliziosa ricetta per utilizzare le vostre erbe aromatiche fresche e portare la primavera nelle vostra case. Un soffice panino delicatamente aromatizzato.



Ingredients for 12 buns of 70 g
250 g all-purpose flour
250 g wheat first clear flour 
30 g ground flaxseeds
7 g instant active dry yeast
1 teaspoon sugar and vanilla (or sugar)
Peppercorns, freshly ground (I’ve used a 4 peppercorn mixture) – as much as you wish
45 ml extra virgin olive oil
270 ml lukewarm water (40°C)
2 teaspoons of vanilled sea-salt or salt (a little less, if you prefer)
1 tablespoon minced parsley (measured after mincing)
1 tablespoon minced chives (measured after mincing)
¾ tablespoon of minced dill (measured after mincing)
(for a stronger herbs flavour, increase the amount of these 3 herbs)
For the glaze: milk or egg yolk and water, or sprayed water

Ingredienti per 12 michettine da 70 g
250 g farina di frumento 0 
250 g farina di frumento tipo 2 
30 g semi di lino macinati
7 g lievito secco attivo in polvere
1 cucchiaino zucchero e vaniglia (o zucchero)
Pepe in grani, macinato (miscela di 4 tipi di pepe) – quanto basta
45 ml olio extravergine d’oliva
270 ml acqua tiepida (40°C)
2 cucchiaini rasi di sale marino vanigliato o sale (anche un po’ di meno, se preferite)
1 cucchiaio di prezzemolo tritato (misurato dopo averlo tritato)
1 cucchiaio di erba cipollina tritata (misurata dopo averla tritata)
(per un'aroma più pronunciato aumentare la dose di queste 3 erbe aromatiche)
¾ cucchiaio di aneto tritato (misurato dopo averlo tritato)
Per la glassatura: latte oppure una miscela di tuorlo e acqua oppure acqua (col diffusore)


Directions:
In the planetary’s bowl combine the flours with the ground flaxseeds, sugar, pepper and dry yeast (picture 1).
Add water and olive oil and knead with the dough hook.
After about a minute add the salt.
Knead for 5 minutes on medium speed, add the herbs and go on kneading for another 5 minutes or until the dough is smooth and elastic.
Form a ball (picture 2) and place it back in the bowl. Cover it with plastic foil and let rise the dough in a warm place (like in the oven, turned off but with the light on) until it has doubled in bulk (picture 3) - about 1 hour.
Insert in the oven a small container with water (eg. ramequinand preheat the oven to 180°C.
Knead the dough on a lightly floured surface and form 12 balls.
Carve a cross on each ball and place on the baking sheet lined with parchment paper (picture 4). Spray with water and allow to rise for another 30-40 minutes or until they are visibly grown (without doubling).
Brush with milk (or with the yolk-water mixture or just spraying with water) and bake for 25 minutes at 180°C.
Allow to cool on a rack.

Procedimento:
Nella ciotola della planetaria mescolare le farine con i semi di lino macinati, lo zucchero, il pepe e il lievito (foto 1).
Aggiungere l’acqua e l’olio d’oliva ed impastare con la frusta a gancio.
Dopo un minutino aggiungere il sale.
Impastare per 5 minuti a velocità media, aggiungere le erbe aromatiche e continare ad impastare per altri 5 minuti, finché l’impasto non sia liscio ed elastico.
Formare una palla (foto 2) e riporlo nella ciotola della planetaria. Coprire con carta trasparente e lasciar lievitare in un luogo tiepido (come il forno spento, con la luce accesa) fino al raddoppio (foto 3) - circa 1 ora.
Mettere nel forno un piccolo recipiente con acqua (esempio ramequin) e preriscaldare il forno a 180°C.
Impastare bene su una superficie leggermente infarinata e formare 12 palline.
Intagliare una croce su ogni pallina e posare sulla teglia munita di carta da forno (foto 4). Spruzzare con acqua e lasciar lievitare per altri 30-40 minuti o finchè non siano ben cresciuti (senza farli raddoppiare).
Spennellare con latte (o con la miscela tuorlo-acqua o spruzzare con sola acqua) e infornare a 180°C per 25 minuti.
Far raffreddare su una griglia.

(Recipe adapted from: / Ricetta tratta e adattata da: Dr. Oetker - Brot Baken vom Butterhörnchen bis zum Kräuterbrot)


I've submitted this recipe to
"Bake your own bread"
 and to: 
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior


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2 comments:

  1. I love the idea of adding herbs to bread and buns! These sound wonderful and I'm sure they smell amazing while baking... Thanks so much for sharing!

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  2. I was one of the lucky ones tasting them this morning. :) Not only are they deliciously crispy from the outside, but also soooo "herby" that my taste-buds went crazy!!! The fine harmony of chives, dill and parsley, with a touch of salt, melting butter on the still warm buns...unbelievable!!! Carola is absolutely right! That's a taste of spring. OK, I have to admit, I couldn't stop eating them, so it was more like several bites of spring. ;)Thanks again!

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