May 3, 2013

Eggless Cardamom Almond Cookies - Biscotti senza Uova alle Mandorle e Cardamomo

                     English / Italiano


Ingredients for 12-15 cookies:
2 cups all-purpose flour
1 cup sugar (to be powdered)
1 tablespoon cardamom powder
¾ cup butter
½ teaspoon baking powder
2 teaspoons milk
12-15 almonds to garnish

Directions:
1. Pre-heat the oven at 150°C for 10 minutes.
2. Line your baking tray with baking paper and set aside.
3. Powder the sugar in the blender.
4. Sift the all-purpose flour, powdered sugar and baking powder.
5. Mix the flour well with your hands.
6. Little by little add the butter to the flour and keep mixing:  first the flour will form crumbles. Keep on adding the butter until you get a smooth dough. Do this process patiently: it will take about 10 minutes. Add milk and mix again.
7. Once you get the smooth dough, pinch a small ball of dough and roll it in your palms, then slightly press it between your palms, so that the ball flattens a bit. Place the flattened balls on the baking tray and press an almond on top of each cookie.
8. Bake the cookies in pre-heated oven at 150°C for 10-12 minutes or until their bottom turns light brown in colour. Change the sides of tray in between, to ensure even baking.
9. Remove from the oven and let cool for 5 minutes before transferring the cookies on a rack to cool for another  5 minutes.
10. When cooled, place them in an airtight container.

This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da: 
Shweta Agrawal
INDIA


Ingredienti per 12-15 biscotti: 
280 g farina 
200 g di zucchero (da ridurre in polvere) 
1 cucchiaio di cardamomo in polvere 
170 g burro 
½ cucchiaino di lievito in polvere 
2 cucchiaini di latte 
12-15 mandorle per guarnire


Procedimento:
1. Preriscaldare il forno a 150 °C per 10 minuti.
2. Foderare una teglia con carta da forno.
3. Ridurre lo zucchero in polvere (nel mixer)
4. Setacciare la farina, lo zucchero a velo e il lievito e mescolare bene.
5. A poco a poco aggiungere il burro alla farina e sbriciolarlo strofinandolo tra le dita. Continuare ad aggiungere burro fino ad ottenere un impasto omogeneo (abbiate pazienza: ci vorranno circa 10 minuti). Aggiungere il latte e impastare.
7. Prendere un po’ d’impasto (impasto per 12-15 palline) e facendolo rotolare tra i palmi, formare una pallina. Poi con una leggera pressione appiattirla un pochino e posarla sulla teglia. Premere una mandorla sulla cima di ciascun biscotto.
8. Cuocere i biscotti nel forno preriscaldato a 150°C per 10-12 minuti o fino a quando la loro parte inferiore non diventi di color dorato. Ruotare la teglia  per cuocere in modo uniforme.
9. Sfornare e lasciare raffreddare per 5 minuti prima di trasferire i biscotti su una griglia a raffreddare per altri 5 minuti.
10. Conservare in un contenitore ermetico.

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1 comment:

  1. I think I've seen these and I've been meaning to try them. They look great!

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