Mar 19, 2013

Strawberry Cardamom Muffins - Muffins alle Fragole e Cardamomo

                    English / Italiano


Strawberry and Cardamom is such delicious combination. I'd say, it's the perfect Easter treat. 
Fragole e Cardamomo: una deliziosa combinazione, perfetta per un dolce pasquale.


Ingredients for 12-14 muffins:
2 tablespoons cardamom pods
200 ml milk
100 g butter (I used 50 g of butter and 50 g of plain yogurt)
zest of one lemon
2 eggs
150 g sugar (I used homemade sugar and vanilla)
1 teaspoon of vanilla sugar (I used 1 teaspoon homemade vanilla extract)
240 g flour
2 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
90 g fresh strawberries

Directions:
Preheat oven to 175 °C.
Crush the cardamom pods in a mortar. Pour the milk in a saucepan, add the cardamom and bring to boil. Allow to infuse until the milk has cooled.
In another saucepan, melt the butter and add the milk, yogurt, lemon zest and pure vanilla extract (if not using vanilla sugar).
In the bowl of your electric mixer, beat together the eggs, the sugar and the vanilla sugar until the mixture is light and fluffy. Slowly pour in the butter mixture.
In a bowl, combine flour, baking powder and salt, sift over the batter and gently stir with a rubber spatula (do not over-mix).
Place the muffin liners in a muffin pan. Alternate layers of strawberries and muffins batter and fill the liners up to 2/3.
If desired, sprinkle the muffins with sliced ​​almonds.
Bake in the middle of the oven for about 20 minutes. They are ready when a toothpick inserted in the center comes out clean.


Ingredienti per 12-14 muffins:
2 cucchiai di capsule di cardamomo
200 ml di latte
100 g di burro (ho utilizzato 50 g di burro e 50 g di yogurt bianco)
la scorza di un limone
2 uova
150 gr di zucchero semolato (ho utilizzato zucchero e vaniglia fatto in casa)
1 cucchiaino di zucchero vanigliato (ho utilizzato 1 cucchiaino d’estratto naturale di vaniglia)
240 gr di farina
2 cucchiaini di lievito in polvere
1 pizzico di sale
90 g fragole fresche

Procedimento:
Preriscaldare il forno a 175°C.
Pestate in un mortaio le capsule di cardamomo. Ponete il latte in un tegame, aggiungete il cardamomo e portate a bollore. Lasciate in infusione fino a quando il latte non si sia raffreddato.
Fate fondere il burro e aggiungete il latte, lo yogurt, la scorza di limone e l’estratto naturale di vaniglia (se non utilizzate lo zucchero vanigliato).
Sbattete insieme le uova, lo zucchero semolato e lo zucchero vanigliato fino ad ottenere un composto chiaro e spumoso.
Incorporate il composto di burro a quello di uova.
Mescolate insieme la farina, il lievito in polvere e il sale e amalgamate delicatamente il tutto al composto.
Ponete dei pirottini di carta in una teglia per muffins. Alternate degli strati di fragole e di composto per muffins fino a riempire i pirottini per 2/3.
Se desiderate, cospargete i muffin di mandorle a lamelle.
Cuocete nel forno a metà altezza per circa 20 minuti. Controllate la cottura con uno stecchino.





Where to buy the book: Dove acquistare il libro:
 

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Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior

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3 comments:

  1. I love strawberries and cardamom! These sound fantastic.

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  2. I haven't used cardamom with strawberries, but I can see the appeal! Your muffins sound tremendous!

    ReplyDelete
  3. Like Liz, I've never tried combining cardamom with strawberries, but it's something I'd definitely give a try. These sound delicious and thank you so much for sharing!

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