Nov 14, 2012

Caramel Popcorn - Popcorn al Caramello

    English / Italiano


Delicious golden nuggets that melt in your mouth!
Deliziose pepite d'oro che si sciolgono in bocca! 


Ingredients:
100 g popped popcorn
140 g sugar and vanilla
110 g butter
60 ml golden syrup or light corn syrup
½ teaspoon salt and vanilla
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon vanilla extract

Directions:
- Pour the popped popcorn into a large bowl.
- In a saucepan combine the sugars, butter, golden syrup and salt (pict. 1) an stirring constantly cook over medium heat until the mixture begins to boil. Cook for 5 more minutes, stirring constantly.
- Remove from the heat, add baking soda and vanilla extract and stir until the mixture becomes foamy 
(pict. 2).
- Pour the caramel mixture over the popcorn and gently stir to coat (pict. 3).
- Pour the popcorn into a large roasting pan (lined with parchment paper) and bake at 90°C for 1 hour, stirring every 20 minutes (pict. 4).
- Let them cool and enjoy. They are delicious!

16.11.2012:  you should have seen how much  my TGIF girlfriends loved them!
 

Ingredienti:
100 g di popcorn
80 g di zucchero “light brown sugar
140 g di zucchero e vaniglia
110 g di burro
60 ml di Golden Syrup o sciroppo di mais (corn syrup)
½ cucchiaino di sale alla vaniglia
½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
½ cucchiaino di estratto di vaniglia

Procedimento:
- Versare i popcorn (già "scoppiati")  in una grande ciotola.
- In una casseruola unire lo zucchero, il burro, il Golden Syrup e il sale (foto 1) e senza mai smettere di mescolare, cuocere a fuoco medio, fino a quando il composto inizia a bollire. Cuocere per altri 5 minuti, mescolando continuamente.
- Togliere dal fuoco, aggiungere il bicarbonato di sodio e l'estratto di vaniglia e mescolare finché il composto non diventa spumoso (foto 2).
- Versare il caramello sopra i popcorn e mescolare delicatamente per rivestirli (foto 3).
- Versare i popcorn in una grande teglia munita di carta da forno e cuocere  a 90°C per 1 ora, rigirandoli ogni 20 minuti (foto 4).
- Lasciare raffreddare e gustare. Sono buonissimi!

16.11.2012: Avreste dovuto vedere quanto sono piaciuti alle mie care amiche del "Grazie al cielo è venerdì", mattinata caffé (e popcorn)!!


Recipe adapted from the book "Cook Books from Amish Kitchens: Candies,  Beverages and Snacks". Ricetta adattata dal libro "Cook Books from Amish Kitchens: Candies, Beverages and Snacks".

Where to buy the book: Dove acquistare il libro:

        



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2 comments:

  1. Replies
    1. Thank you, Yummy Chunklet.
      I had to google "Garrett's Popcorn" and...ooooh I love their buckets (empty and full!).
      One more "place to visit" when I'll come to the USA!

      Delete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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