Sep 2, 2012

Banana and Yoghurt Muffins - Muffins Banana e Yogurt

  English / Italiano

Michelle's Birthday Party at school - Part 3 (for the first part, please click here)
Festa scolastica di compleanno di Michelle - Parte 3 (per la prima parte, cliccare qui)

Ingredients for 12 – 15 muffins (depending on your muffin liners or pan):
A
3 medium-large ripe bananas
1 egg
½ teaspoon vanilla extract
40 g melted butter (cooled down)
40 g plain yoghurt

B
50 g ground almonds
100 g chocolate chips ( a mix of white / milk and bitter-sweet chocolate)

C
210 g flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon of salt

Directions:
- Put all the ingredients of the group A in a blender and blend until creamy.
- Pour the banana mixture in a bowl, add the sugar and mix well.
- Add the ground almonds and chocolate chips and mix well.
- Sift together the ingredients of the group C and add to the banana mixture.
  Mix shortly (do not overmix).
- Fill the muffin liners or pan about 2/3 – 3/4 full
  (I use an ice-cream scoop; it's easier and less messy).
- Bake in the preheated oven at 175°C for about 20 minutes.

Link for the other two recipes:


Ingredienti per 12-15 muffin (dipende dalla grandezza dei pirottini):
A
3 banane mature, medio-grandi
1 uovo
1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia
40 g di burro fuso (raffreddato)

B
50 g di mandorle macinate
100 g di gocce di cioccolato (una miscela di cioccolato bianco / latte / fondente)

C
210 g di farina
1 cucchiaino di lievito per dolci
1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
1/4 cucchiaino di sale

Procedimento:
- Mettere tutti gli ingredienti del gruppo A in un frullatore
  e frullare fino a ottenere una crema.
- Versare il composto di banane in una ciotola, aggiungere lo zucchero e mescolare bene.
- Aggiungere le mandorle tritate e le gocce di cioccolato e mescolare bene.
- Setacciate insieme gli ingredienti del gruppo C e aggiungerli al composto di banane.
  Mescolare brevemente.
- Riempire i pirottini (o la teglia per muffins) per circa 2/3 - 3/4
  (io uso un cucchiaio da gelato).
- Cuocere nel forno preriscaldato a 175 ° C per circa 20 minuti.

Link per le altre due ricette:
Muffins Mela e Crumble

I've submitted this recipe to:
Made with Love Mondays, hosted by Javelin Warrior


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3 comments:

  1. Ah, banana and yoghurt muffins, the third kind that you baked! All of the muffins sound and look delicious - great job!

    "Aller guten Dinge sind drei" - it all looks wonderful, Carola!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Andrea.
      It often happens that we have over-riped bananas, and this recipe a fantastic way to get rid of them.

      Delete
  2. I bet these tasted wonderful with the addition of chocolate chips - very cute little muffins and they look so moist! Thanks for sharing another delicious recipe with Made with Love Mondays...

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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