Sep 2, 2012

APPLE and CRUMBLE Muffins - Muffins MELA e CRUMBLE

   English / Italiano

Michelle's Birthday Party at school - Part 2 (for the first part, please click here
Festa scolastica di compleanno di Michelle - Parte 2 (per la prima parte, cliccare qui)


Ingredients for 12 – 15 muffins (depending on your muffin liners or pan):
A
280 g flour
2 1/2 teaspoon baking powder
3/4 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
a pinch of salt

2 medium apples, peeled, cored and diced

B
2 large eggs
250 ml milk
3 tablespoons vegetable oil
1/2 teaspoon vanilla extract

C for the crumble:
50 g flour
1/4-1/2 teaspoon cinnamon
40 g cold butter, in small pieces
2 tablespoons sugar and vanilla

Directions:
- Sift and mix the ingredients of group A. Add the diced apple, making sure they are well
  covered with the flour mixture.
- Lightly beat the eggs and add them to the rest of the ingredients in group B. Mix well.
- Pour the group A over group B and mix until incorporated (do not over-mix)
- Fill the muffin liners or pan about 2/3 – 3/4 full
  (I use an ice-cream scoop; it's easier and less messy).
- Make a crumble with the ingredients of group C:
  put all the ingredients in a food processor and pulse until the mixture resembles to sand
  (I did it by hand and didn't turn out as sandy as it should be – but was delicious anyway).
- Bake in the preheated oven at 200 °C for about 20 minutes.

Link for the other two recipes:


Ingredienti per 12 -15 muffins (dipende dalla grandezza dei pirottini):
A
280 g farina
2 1/2 cucchiaino di lievito per dolci
3/4 cucchiaino di bicarbonato di sodio
1 cucchiaino di cannella
un pizzico di sale 

2 mele di grandezza media, pelate e tagliate a dadini

B
2 grandi uova
250 ml di latte
3 cucchiai di olio vegetale
1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia

C per il crumble:
50 g farina
1/4-1/2 cucchiaino cannella
40 g burro (freddo a pezzettini)
2 cucchiai di zucchero e vaniglia

Procedimento:
- Setacciare e mescolare bene gli ingredienti del gruppo A. Aggiungere le mele e mescolare
   bene. Le mele devono essere completamente infarinate
- Sbattere leggermente le uova, aggiungerle al resto degli ingredienti del gruppo B e
  mescolare bene
- Versare il gruppo B sul gruppo A e amalgamare brevemente.
- Riempire i pirottini per muffins (o la teglia) per circa 2/3 - 3/4
  (io uso un cucchiaio da gelato).
- Preparare il crumble mettendo tutti gli ingredienti nel mixer e “pulsare” fino a quando
   non risulti una miscela “sabbiosa” (io l'ho lavorato con le mani e non è venuto proprio
   sabbioso, ma il gusto era comunque ottimo).
- Cuocere nel forno preriscaldato a 200 °C per circa 20 minuti.

Link per le altre due ricette: 


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2 comments:

  1. Carola, more delicious muffins with the cutest liners - apple crumble muffins sound like a terrific treat for the kids! What a nice idea to bake three different kinds so that the children could choose!
    Have a great Monday - how is the Nectarine Cake coming along for the TwD post tomorrow?

    ReplyDelete
  2. There are 26 children in Michelle's class and I did not know their "sweet tooth tastes"...
    The muffins were a huge success... let's forget about tomorrow's Nectarine Cake :-(
    Thank you for visiting, dear Andrea.

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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