Jun 26, 2012

CRUNCHY CIGARILLOS - SIGARI CROCCANTI

English / Italiano



These cookies are a winner among the children! May be due to their crunchiness, may be due to the sparkling sugar... at each party they disappear literally in the blink of an eye.

I bambini li adorano! Che sia dovuto al loro "crunch crunch" o forse alle caramelline luccicanti, ...ad ogni festa spariscono in un batter d'occhio.

Ingredients:
250 g of sugar and vanilla (or sugar)
125 g of butter (or 80 g of butter and 40 g of yoghurt)
2 eggs
250 ml of hot water
250 g of flour (or 150 AP flour and 100 g whole wheat)
1 teaspoon vanilla extract
1 teaspoon of cinnamon

Directions:
- Turn on the waffle iron.
- Melt the butter and whisk with the sugar, eggs, vanilla extract and water.
- Stirring constantly, add the sifted flour to dissolve all the lumps (pic 1).
- Let rest for about 15 minutes.
Ready!
The batter must be fluid. If the dough becomes too solid, add a bit of water.
Pour the mixture on the waffle iron (the amount depends on the size of the iron. For mine, I used 2 tablespoons at a time) and bake according to the manufacturer's directions (pic 2).
With the help of a wooden spatula, remove the wafer from the plate and place it on a clean surface.
- Roll up immediately: every second counts! They harden in a heartbeat (pic 3 & 4).
Decorate as desired! For these cigars I used melted white chocolate and sprinkled it with coloured candies (pic 6).
Store the rolled wafers in a closed metal box: they will remain fresh and crisp for a long time (pic 7).
It is possible to modify this recipe by adding different flavourings such as lemon, rum, almond, anise, cocoa powder,...
(to have the same amount of cigarillos as in picture 7, please double the ingredients).



Ingredienti:
250 g di zucchero e vaniglia (o zucchero semolato)
125 g di burro (o 80 g burro e 40 g yogurt)
2 uova
250 ml di acqua calda
250 g di farina (o 150 farina e 100 farina integrale)
1 cucchiaino estratto di vaniglia
1 cucchiaino di cannella

Procedimento:
- Accendere la piastra per cialde.
- Sciogliere il burro e sbatterlo con lo zucchero, le uova, l'estratto di vaniglia e l'acqua.
- Senza smettere di mescolare, aggiungere la farina setacciata, sciogliendo tutti i grumi.
- Lasciare riposare una quindicina di minuti (foto 1).
- L'impasto deve fluire da solo sulla superficie di cottura. Se l'impasto dovesse essere troppo solido, aggiungere un po' di acqua.
Versare l'impasto sulla piastra (la quantità dipende dalla grandezza della piastra. Per la mia, ho utilizzato 2 cucchiai alla volta) e cuocere seguendo il manuale d'istruzioni (foto 2).
- Con l'aiuto di una spatola di legno, togliere la cialda dalla piastra e appoggiarla su una superficie pulita.
Arrotolarla immediatamente: ogni secondo conta! Si irrigidiscono in un baleno (foto 3 e 4).
Decorare a piacimento! Per questi sigari ho utilizzato del cioccolato bianco sciolto e coperto di caramelline colorate (foto 6).
Conservare le cialde in un contenitore metallico richiudibile: resteranno fresche e croccanti a lungo (foto 7).
E' possibile modificare la ricetta aggiungendo aromi diversi, come limone, rum, mandorla, anice, cacao in polvere,...
(per la quantità raffigurata nella foto 7, raddoppiare la dose degli ingredienti)



I am sharing this post with: 
I'm Lovin' It at TidyMom

Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


4 comments:

  1. Ooh, I own a waffle cone maker, so I can't wait to try these!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, surely these Cigarillos won't harm your health...
      Maybe your waist & hip measurements :-)
      And they taste great!
      Thanks for stopping by <3

      Delete
  2. I always wondered how to make these, thanks for showing us!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mireia,
      I'm pleased you like them.
      To roll the waffle into cigarillos use a wooden spoon - it's the easiest way.
      You'll notice that mine has been sawed (the big round piece was stressing me!).
      Have fun!

      Delete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...