May 6, 2012

Wild Berry Muffins - Muffins ai Frutti di Bosco

English / Italiano



These wild berry muffins are made in seconds, have a wonderful taste...and do not deflate:-) They can be iced / frosted as wished, but since today I did not have the time to do it, we ate them "naked" and they were perfect.


Ingredients:

A
280 g flour
2 ½ tsp baking powder
½ tsp baking soda
a pinch of salt (possibly sea salt and vanilla)
150 g sugar

B
2 large eggs
250 ml buttermilk (*)
90 ml vegetable oil (possibly oil and vanilla)
(I'm quite sure that a mixture of 40 ml oil and 50 ml yogurt would also do!)

C
Frozen berries

Directions:
- Sift and mix the ingredients of group A.
- Lightly beat the eggs and add them to the rest of the ingredients in group B.
- Pour the group A over group B and mix until incorporated (do not over-mix)
- Pour some batter into the muffin forms, add the frozen berries and cover with the rest of the batter.
- Bake in the preheated oven at 200 °C for about 20 minutes.

Making homemade buttermilk: so easy!
Mix 230 ml of milk with 20 ml of lemon juice or apple vinegar and let stand for about ten minutes before using.
That's it!



Questi muffins ai frutti di bosco sono velocissimi da preparare, buonissimi da mangiare... e NON si sgonfiano :-)
Glassateli a piacimento. Essendo di fretta, oggi ce li siam mangiati "nudi": ma anche così erano perfetti!

Ingredienti:

A
280 g farina
2 ½ cucchiaini di lievito per dolci
½ cucchiaino bicarbonato di sodio
un pizzico di sale (ev. sale marino alla vaniglia)
150 g zucchero

B
2 uova grandi
250 ml latticello (buttermilk*)
90 ml olio di semi (ev. olio alla vaniglia)
(sicuramente ottimi anche con un mix di 50 ml di yogurth e 40 ml di olio)

C
Frutti di bosco congelati

Procedimento:
- Setacciare e mescolare bene gli ingredienti del gruppo A.
- Sbattere leggermente le uova e aggiungerle al resto degli ingredienti del gruppo B.
- Versare il gruppo B sul gruppo A e amalgamare velocemente.
- Con la pastella riempire a metà le formine per muffins, aggiungere i frutti di bosco congelati e ricoprire con altra pastella.
- Cuocere nel forno preriscaldato a 200 °C per circa 20 minuti.

Fare il buttermilk in casa: facilissimo!
Mescolare
230 ml di latte con 20 ml di succo di limone o aceto di mela e lasciar riposare una decina di minuti prima di utilizzarlo.
Tutto qui!


Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


3 comments:

  1. Love the colors from your wild berries!

    ReplyDelete
  2. Thank you, they are a mix of frozen
    Raspberry - redcurrant - blackberry - blueberry ... very berry, indeed :-)

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...