Apr 5, 2012

REVEL CAKE (2)

CINNAMON - HAZELNUT FILLING
FARCITURA CANNELLA E NOCCIOLA

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www.trishaashley.com                                                          recipe for the Revel Cakes' dough

As promised a couple of days ago, I'm posting today another delicious filling recipe for the Revel Cakes: CINNAMON & HAZELNUTS.... Yummy!! (I've published the recipe for the Revel Cakes' dough on April 3rd. Click on the link and you'll land there): 

(foto by Sweet and that's it)

Ingredients:
100 g hazelnuts: toasted, peeled and chopped
75 g dark brown sugar
40 g homemade sugar & vanilla
1 Tbsp ground cinnamon
1/2 tsp vanilla beans powder
70 g raisins
Crème Fraiche (enough to brush your dough)

In a bowl mix together the toasted, peeled and chopped hazelnuts, the dark brown sugar, the cinnamon and the sugar & vanilla (or white sugar if you don't have it - You should seriously take into consideration making your own sugar & vanilla: healthier than artificial vanillin sugar, easy & cheap - Click on this link:  Homemade vanilla products if you'd like to see how I made mine) (picture 1)

Roll the dough into a not too thick square and brush it with .... yeeesss, crème fraiche (you do not need butter with all its calories - it worked perfectly and I still used a natural product! Love it!! The next time I'll brush it with thick nature yogurt, to save more kcal - I think it should work! I'll write an updated on the yogurt test!) (picture 2).

Evenly sprinkle the dough with the cinnamon-hazelnut mixture and the raisins and with your palm press them gently into the dough (picture 3).

Roll the dough to form a log (picture 4), cut into 3 or 4 cm slices and put them on a tray (greased or with parchment paper), making sure the rolls don't touch each other (picture 5). 

Cover the tray with a tea towel and put in a warm place for half an hour, or until they have doubled in size (picture 6). Bake for about fifteen minutes in the preheated oven at 220°C. When cooked they will be pale golden brown (picture 7). Because of the sugar, the bottom will be quite sticky. Transfer to a wire rack to cool and ... ENJOY! 
****************
Come vi avevo promesso un paio di giorni fa, eccovi un'altra deliziosa ricetta per la farcitura dei Revel Cakes: CANNELLA E NOCCIOLA.....Mmmmm! (la ricetta per l'impasto dei Revel Cakes l'ho pubblicata il 3 aprile, e basta un click sul link per poterla rileggere).

(foto di Sweet and that's it)

Ingredienti:
100 g di nocciole tostate, sbucciate e tritate grossolanamente
75 g di zucchero “dark brown sugar” (ev. zucchero di canna scuro)
40 g di zucchero vanigliato fatto in casa
1 cucchiaio di cannella in polvere
1/2 cucchiaino di baccelli di vaniglia in polvere
70 g di uvetta
Crème Fraîche (abbastanza per spennellare la vostra pasta)

In una ciotola mescolare le nocciole tostate, sbucciate e tritate, il “dark brown sugar”, la cannella e lo zucchero vanigliato (permettetemi di consigliarvi lo “zucchero vanigliato” fatto in casa: più sano di quello artificiale, facile da fare e molto meno costoso. Se desiderate vedere come ho fatto il mio, cliccate su questo link: prodotti fatti in casa con la vaniglia) (figura 1).

Stendere la pasta in un rettangolo non troppo spesso e spennellarlo con .... siiiiiii crème fraîche (il burro con le sue tante tante calorie e grassi non è necessario! La crème fraîche è andata benissimo! La prossima volta proverò ad utilizzare dello yogurt naturale denso per risparmiare ancora altre kcal... Vi terrò aggiornati) (foto 2)

Cospargere in modo uniforme l'impasto con la miscela di cannella e nocciola, poi con uvetta e premere dolcemente sulla farcitura con il palmo della mano (foto 3)

Formare un rotolo (arrotolando dal lato più lungo) (foto 4), tagliare a fette di 3 o 4 cm e metterle su una teglia (imburrata o munita di carta da forno), assicurandosi che non si tocchino tra loro (foto 5).
Coprire il vassoio con un canovaccio e mettere in un luogo caldo per mezz'ora, o fino a quando non abbiano raddoppiato di volume (foto 6). Cuocere nel forno preriscaldato a 220°C per circa quindici minuti. A cottura ultimata saranno di colore marrone pallido (dorati) (foto 7). A causa dello zucchero, il loro fondo potrebbe essere molto appiccicoso. Lasciare raffreddare su una griglia e... BUON APPETITO!

Dove acquistare il libro / Where to buy the book:




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2 comments:

  1. Thank you to Carola for making my recipes up and posting such lovely pictures! Great variations in the ingredients, too. Hope you all enjoy them, x Trisha

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  2. Hi Trisha, many thanks for visiting and commenting. I'll bake them soon - again :-)

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MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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