Apr 23, 2012

PINE NUTS COOKIES - CUORI AI PINOLI


English / Italiano

Ingredients for the dough: 
seeds of one vanilla bean
200 g sifted flour
50 g cornstarch
200 g ground almond 
75 g sugar
150 g softened butter
1 egg

Directions:
Mix all the ingredients together and, if necessary, add some water. 
The dough must be firm to hold but pliable.
Wrap in plastic foil and let the dough rest in the fridge for 30 minutes.
Roll out the dough and cut out heart-shaped cookies.

Ingredients for the meringue:
1 egg white
75 g  powdered sugar, sifted
100 g pine nuts

Directions: 
Beat the egg whites until stiff peaks form and mix in the powdered sugar. 
Brush the cookies with the meringue and sprinkle with pine nuts. 
Bake for 15 minutes in the preheated oven at 180°C


This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da:
SANDRA F.
SWITZERLAND


Ingredienti per l'impasto:
la polpa di una stecca di vaniglia
200 g  farina setacciata
50 g amido
200 g mandorle macinate
75 g zucchero
150 g burro ammorbidito
1 uovo

Procedimento:
Impastare  tutti gli ingredienti insieme, e se necessario, aggiungere un po' d'acqua, in modo da avere un impasto compatto ma malleabile.
Avvolgerlo nella pellicola trasparente e lasciare riposare in frigo per almeno 30 minuti.

Stendere la pasta e ricavare dei biscotti a forma di cuore.

Ingredienti per la meringa:
1 albume
75 g zucchero a velo
100 g pinoli

Procedimento:
Montare a neve l'albume e incorporare lo zucchero setacciato.

Spennellare i biscotti con la meringa e cospargere di pinoli.
Cuocere per 15 minuti nel forno preriscaldato a 180°C.


SPREADING SWEETNESS INTO THE WORLD !!
DIFFONDIAMO DOLCEZZA NEL MONDO !!

Photobucket


Links:
O This is how it works - Ecco come funziona                         
O Recipe Index - Indice delle Ricette
Pinterest: Ckay of Sweet and That's it



Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


No comments:

Post a Comment

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...