Jan 23, 2014

Pennsylvania Dunkers

        English / Italiano
Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman


Chapter 4: Juliet

31 December 2011 
Today Ms Pearlman told me that "this recipe was voted the FAVORITE by the publishers in Holland" and now I know why! They are so good: behind imagination!
Please, do bake them! 
They are so yummy! Crispy and easy to prepare (the only difficulty you may have is finding the brown sugar, but here you can learn how to make it at home).
Beware: with this recipe you'll prepare 4 logs = 100 - 120 cookies. 
If you do not need that magnificent amount of cookies at once, just leave some logs in the freezer and slice them when you wish.
Who's coming to help us eating up 120 cookies?


Comments on my facebook page:
Josefina T. H.: It is not that I like it... I love it!!! They are one of the best cookies I ever had!!! Kind of remind me to a cookie that my grandmother use to made called "Lengua de gato" (but shhh... Don't say it to anybody... Yours is a way better!)… But it was nice to remember things from my childhood! Thank you very much for that!!! 5 Jan. 2012, 22.33 

Ann Pearlman:  Yes, it was their favorite and one of mine. Terrific with coffee and for dunking. Milk? Coffee? Hot chocolate? Take your pick. 1 Feb. 2012, 2.39


Ingredients:
1/2 lb. (2 sticks - 230 g) softened butter
2 cups (400 g) white sugar
1 cup (190 g) brown sugar
2 large eggs, beaten
1 teaspoon vanilla
3 cups (400 g) sifted flour
1 teaspoon baking soda
teaspoon cream of tartar
1 cup (110 g) finely chopped pecans (can use more)

Mix together the butter, the sugars, the egg and the vanilla in large bowl. Mix very well.  
In separate bowl, mix together the dry ingredients.  
Slowly add the dry ingredients to sugar mixture. Mix very well with hands.  Separate the dough into four parts. Shape and pat each part into logs approximately 6" long, 2 1/2" wide, and 1" thick (15 x 6.5 x 2.5 cm).  
Wrap each log tightly in a wax paper and freeze for three hours or overnight.  
Preheat the oven to 350°F (175°C).
To bake, slice thin, about 1/6 inch (0.5 cm), with a sharp knife.  
Bake for 8 to 12 minutes until just slightly browned on edges.
Watch closely, as they can get over baked easily. 
Allow to cool a few minutes before removing from the pan. 
Each log makes about 25 to 30 cookies

Cookies are very crisp and taste great dunked in coffee or milk. 
My favorite holiday breakfast and late night snack!                                             



Capitolo 1: Juliet

31 dicembre 2011 
Dunkers si traduce con "biscotto da inzuppare", ma chiamare queste bontà "biscotti da inzuppare della Pennsylvania" mi sembrava poco poetico :-) .
Oggi la Signora Pearlman mi ha scritto che la ricetta di questi biscotti è stata votata come la "preferita" dagli editori olandesi e vi assicuro che non c'é voluto molto perchè lo capissi: sono ottimi, croccanti e una bontà oltre l'immaginazione!
Provateli! Sono facilissimi da preparare (la sola difficoltà che potreste incontrare è quella della ricerca del "brown sugar" che non è da confondere con il nostro zucchero grezzo. Il brown sugar americano ha un gusto molto pronunciato di melassa (se usate quello scuro). Comunque non scoraggiatevi se non lo trovate: ho il trucchetto per farlo in casa).

Attenzione: con questa ricetta farete 4 salsicciotti = 100 -120 biscotti. 
Se non avete bisogno di tanta bontà tutta in una volta, lasciate un qualche salsicciotto nel congelatore e affettatelo man mano.
Chi viene ad aiutarci a finire i nostri 120 biscotti?

Ingredienti:
230 g burro ammorbidito
400 g zucchero
190 g "brown sugar" (o zucchero di canna grezzo)
2 uova grandi, sbattute
1 cucchiaino d'estratto di vaniglia
400 g farina setacciata
cucchiaino bicarbonato di sodio
cucchiaino crema di tartaro
110 gr noci pecan tritate (è possibile utilizzarne di più. Io le tosto sempre) 

Procedimento:
In una grande ciotola mescolare molto bene il burro, gli zuccheri, le uova e la vaniglia.
In un'altra ciotola, mescolare la farina, il bicarbonato di sodio, il cremor tartaro e le noci di pecan.
Aggiungere lentamente gli ingredienti secchi al composto di zucchero e mescolare molto bene con le mani.
Dividere l'impasto in quattro porzioni uguali e con ogni porzione formare un salsicciotto di circa 15 cm di lunghezza, 6.5 cm di larghezza e 2.5 cm di spessore.
Avvolgerli stretti in carta cerata (io ho usato la pellicola trasparente) e congelare per tre ore o durante la notte. 
Preriscaldare il forno a 175°C.
Con un coltello affilato, tagliare i salsicciotti a fettine sottili di ca 0.5 cm. 
Cuocere per 8-12 minuti, fino a quando i bordi non siano leggermente dorati.
Fate molta attenzione in quanto si bruciano facilmente.
Sfornare e lasciare raffreddare qualche minuto nella teglia, poi trasferirli su una griglia a raffreddare. 
Da ogni salsicciotto si ricavano circa 25-30 biscotti.

I biscotti sono molto croccanti e buonissimi se inzuppati nel caffè o nel latte.
Sono la mia colazione e "spuntino notturno" preferiti durante le vacanze!

Ricetta tratta dal libro: the Christmas Cookie Club di Ann Pearlman. Con il gentile permesso di A. Pearlman.


X "The Christmas Cookie Club" recipe index 
X Tutte le ricette di "The Christmas Cookie Club"

Where to buy the book: Dove acquistare il libro:



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Post revised on 23.01.2014 / Post riveduto il 23.01.2014

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