Feb 19, 2014

Peanut Clusters - Cioccolatini alle Arachidi

    English / Italiano
              Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman

Chapter 11: Tracy

30 Jan. 2012
DELICIOUS and elegants little chocolate (it's important to use first quality ingredients to achieve the best results).

Comments on my facebook page:
Ann Pearlman: These look terrific... and a different take on the recipe. I'm going to have to try it. Ps. Love the picture with my name and the goodie in front of it. 1 Feb. 2012, 2.44 

Andrea L.: These were fabulous! The coconut added a nice balance to the richness of the chocolate. Yummy! 2 Feb. 2012, 10.21


Ingredients:
1 teaspoon vegetable oil
4oz semi-sweet chocolate (I used "Guittard")
4oz milk chocolate (same brand)
2 cups peanuts, chopped (I've also used pecans, almonds or cashews)

Directions:
In a double boiler, oil first, then melt the chocolate.
Stir in the nuts after the chocolate is melted.
Here's the hard part...Don't let any water bubble into the pan, you could really blow the whole thing then!!!

Place on a baking sheet lined with wax paper by rounded teaspoons.
COOL!!
Then place in lovely packaging.


Sweet and That's it changes:
I've used finely chopped pecan nuts instead of peanuts.
And "poured" the hot chocolate mixture into some "mini muffin paper cases" and sprinkled them with grated coconut.



Capitolo 11: Tracy

30 gennaio 2012
DELIZIOSIssimi ed eleganti cioccolatini (per raggiungere il top dei top del sapore, è importante usare ingredienti di prima qualità).

Ingredienti:
1 cucchiaino olio vegetale
110 g cioccolato semi dolce (ho utilizzato del "Guittard")
110 g cioccolato al latte (ho utilizzato del "Guittard")
240 g arachidi tritate (oppure noci di pecan, mandorle o anacardi)

Procedimento:
Versare l'olio in un pentolino a bagno-Maria, poi sciogliere il cioccolato, aggiungere le arachidi e mescolare bene (attenzione: l'acqua non deve mai venire in contatto con il cioccolato e si guasterebbe).
Con l'aiuto di due cucchiaini formare delle palline/mucchietti da adagiare su una teglia rivestita di carta da forno.
Lasciar raffreddare e riporre in cartine colorate.

Modifiche di Sweet and That's it:
Ho sostituito le arachidi con noci di pecan tritate finemente.
Ho versato l'impasto ancora caldo in cartine da "baby-muffins" e cosparso con noce di cocco grattugiata.

Ricetta tratta dal libro: the Christmas Cookie Club di Ann Pearlman. Con il gentile permesso di A. Pearlman.


X "The Christmas Cookie Club" recipe index
X Tutte le ricette di "The Christmas Cookie Club"











Post revised on 19.02.2014 / Post riveduto il 19.02.2014


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