Apr 25, 2012

Peanut Butter Nutella-Swirl Brownies Brownies alla Nutella e Burro di Arachidi


English / Italiano


Prep Time: 10 minutes + resting time
Cook Time: 9-12 minutes

Ingredients (~2½ dozen)
4 oz. (½ c.) unsalted butter, softened
¾ cup smooth peanut butter
½ cup superfine sugar
½ cup  packed brown sugar
1 large egg, at room temperature
½ teaspoon pure vanilla extract
¾ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
1¾ cup all-purpose flour
¼ cup Nutella

Instructions:
Cream butter, peanut butter, and both sugars together until light and fluffy. Beat in egg and vanilla.
Add flour, baking soda, and salt and beat until just combined. Plog Nutella on top of the dough in small spoonfuls, then swirl through gently using a thin butter knife.
Chill dough for at least 15 minutes in the refrigerator.
Preheat oven to 350°F.
Grab a piece of cookie dough that is about the size of a golfball (roughly a scant Tablespoon). Roll as best as you can into a ball. The dough is slightly crumbly, though...so it may help to put a bit of cold water on your hands and press together.
Place balls on a parchment/silpat lined sheet tray. Using a fork (dip in water between cookies to keep it from sticking), make a criss-cross pattern on the top of each dough ball, pressing gently.
Bake until edges are slightly golden, ~9-12 minutes.
Let cookies sit on sheet for 2 minutes after removing from oven before transferring to a wire rack to finish cooling.

Note:
These cookies are a bit sandy and crumbly, yet perfectly moist and chewy in the center. Peanut buttery with hints of Nutella in each bite. Enjoy warm with a cold glass of milk.


This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da:
Heather S.G.
USA


Ingredienti (~ 2 ½ dozzina)
113 g burro non salato, ammorbidito
170 g burro di arachidi liscia
100 g zucchero
100 g dark brown sugar
1 uovo grande, a temperatura ambiente
½ cucchiaino estratto di vaniglia puro
¾ cucchiaino. bicarbonato di sodio
½ cucchiaino. sale
245 g farina
75 g Nutella

Procedimento:
Sbattere burro, burro di arachidi, e gli zuccheri fino ad ottenere una crema chiara e soffice.
Aggiungere uova e vaniglia e mescolare bene.

Aggiungere la farina, il bicarbonato e il sale e mescolare brevemente.
Con un cucchiaino, far cadere la Nutella a mucchietti sulla parte superiore della pasta e con la lama di un coltello mescolare delicatamente facendo dei piccoli cerchi. Non mescolate troppo!
Far raffreddare l' impasto per almeno 15 minuti in frigorifero.
Preriscaldate il forno a 175 °C.
Prendendo un cucchiaio d'impasto formare delle palline. La pasta è leggermente friabile, quindi mettere un po 'di acqua fredda sulle mani e premere insieme.
Posizionare le palline su una teglia coperta da carta da forno e premere delicatamente con una forchetta per fare una schema incrociato sulla parte superiore.
Cuocere fino a quando i bordi non siano leggermente dorati, ~ 9-12 minuti.
Lasciare raffreddare I biscotti nella teglia per 2 minuti dopo averli tolti dal forno e spostare su una griglia per finire di raffreddamento.


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O Recipe Index - Indice delle Ricette
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4 comments:

  1. These are one of my favorite cookies of all time. Thanks so much for sharing them here on your cookie swap! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Heather, I do thank you for joining with such a yummy recipe.

      Delete
  2. These look fantastic!!!!! yuuuuuuuuuuum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mireia, oh yes, they really do.
      It's hard to resist temptation when it's sweet :-)

      PS: Yeah! If I swap to "dynamic View" on my blog the reply botton works! Alé!

      Delete

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