Apr 23, 2012

MILLIONAIRE'S SHORTBREAD


English / Italiano


Ingredients for 20 pieces:
225g plain flour
75g sugar
375g butter (split between the caramel and shortbread)
400g can sweetened condensed milk
4 tbsp golden syrup
325g plain chocolate

Directions:
Preheat oven to 160 °C, gas Mark 3 and grease a 23 cm square tin.
Make the shortbread by mixing the flour and sugar together and rub in only 175 g of the butter. 
Do not overwork and bring together into a ball. 
Press this into the tin, smooth it over, pric with a fork, then cook for 30-40 minutes, until pale golden. 
Let it cool in the tin.
Melt the rest of the butter (200 g) - I use the microwave but do watch it closely. It will take 1.5 minutes to melt.
Add the condensed milk and golden syrup. 
Mix well using a whisk to ensure all ingredients are blended together. 
Heating the microwave for 5 min but in 1 minute steps, whisking in between. The caramel should be pale golden and thickened. 
Pour the caramel over the cooled shortbread and leave to set.
Optional - If you want a salted caramel flavour, sprinkle salt flakes on top of the caramel.
Break the chocolate into pieces and melt in the microwave. 
Cool slightly then pour over the caramel mixture. 
Leave to cool. Once set, cut into squares and store in the fridge.



This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da:  
FIONA H.-H.
ENGLAND


Ingredienti per circa 20 pezzi:
225 g farina
75 g zucchero
375 g burro (diviso tra il caramello e pasta frolla)
400 g latte condensato zuccherato
4 cucchiai di Golden Syrup
325 g cioccolato fondente

Procedimento:
Preriscaldare il forno a 160 °C. 
Imburrare una teglia quadrata di 23 centimetri.
Fare la pasta frolla mescolando la farina e lo zucchero e 175 g di burro. Lavorare brevemente l'impasto e formare una palla. 
Premere l'impasto nello stampo, livellare e perforare con una forchetta. Cuocere per 30-40 minuti (fino a raggiungere un leggero colore dorato)
Lasciare raffreddare nella teglia.
Far fondere il resto del burro (200g) - Io uso il forno a microonde, curandolo. 
Aggiungere poi il latte condensato e il Golden Syrup.  
Con un frustino, mescolare bene finchè il composto risulti omogeneo. 
Riscaldare al microonde per 5 minuti, ma a tappe di 1 minuto ciascuna: mescolare bene. 
Il caramello deve essere chiaro, dorato e denso. 
Versate il caramello sulla pasta frolla fredda e lasciar riposare. 
Se si desidera un sapore di caramello salato, cospargere il caramello con scaglie di sale (Fleur de Sel). 
Rompere il cioccolato a pezzi e scioglierlo nel microonde.  
Lasciar raffreddare leggermente poi versarlo sopra il caramello.  
Lasciare raffreddare e tagliare a quadretti e conservare in frigorifero.



SPREADING SWEETNESS INTO THE WORLD !!
DIFFONDIAMO DOLCEZZA NEL MONDO !!

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Links:
O This is how it works - Ecco come funziona                         
O Recipe Index - Indice delle Ricette   
Pinterest: Ckay of Sweet and That's it





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1 comment:

  1. I've had the pleasure to eat Fiona's cookies, as she brought them along to our TGIF get together:
    absolutely delicious!

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