Apr 28, 2012

"International and Virtual COOKIE SWAP" "SCAMBIO DEL BISCOTTO Virtuale e Internazionale"

English / Italiano




Last December I bought the novel “The Christmas Cookie Club” by A. Pearlman and while enjoying myself reading it I had two ideas that jumped into my minds: 

1) Bake the cookies, take a picture and comment the recipes 
2) try to find “friends” on the web willing to share their recipes.

I've never participated to a real “cookie swap party”. It's not a Swiss tradition. Oh yes, we do bring cookies to the people we love during Christmas but the Cookie Club described by A. Pearlman in her book is something I dream of... Probably it's high time we “imported” the tradition in Switzerland.  

I didn't do it physically but virtually (for the moment – future will tell!) and started a “looking-for- your-cookie-recipe” campaign in Facebook (at that time I never would have imagined that one day I'd write a blog). Soon some of my closest friends answered to my call and today our album counts 16 recipes from around the world. 

I hope you'll join me in this new adventure and send me lots and lots of recipes and photos. 

How it works:

1) Bake your favourite cookies and take a picture of them. It doesn't matter which recipe you chose but to make this swap more interesting, it would be great if you'd chose something “local”.

2) Email me your recipe + photos at sweetandthatsit@hotmail.com
Don't forget to include:
- your name
- your blogname and link
- permalink to your post
- a photo of your recipe or permission to pull one from your post (What makes a recipe interesting is its photo. Sorry but no recipes will be posted without a photo)

3) If you have a blog, a Facebook page or any Social Network post your recipe and picture there.

4) Add the Badge “International and Virtual Cookie Swap Badge” to your page or/and link to this page in your blog or FB or any other Social Network.

5) If you have a Twitter account show your cookie, adding hashtag #sweetcookieswap in the text.

6) Our Netiquette Rule: Fair Sharing! Remember to respect copyright.



I will translate the recipe into Italian and post it on this blog together with your picture, your name and back link to your blog (or FB page, …).
(send them in English, French, German, Spanish, Dutch, Italian...I'll translate them for you)

All you have to do now is run into your kitchen and start baking cookies. I'm sure your family will be more than grateful ....

Did I forget something? Any question? Please contact me.
PS: You'll find the "Grab the button" at the end of this page.

Click: Recipe Index

*************************

Lo scorso dicembre ho acquistato il romanzo "The Christmas Cookie Club" di A. Pearlman e mentre mi divertivo a leggerlo mi sono balzate in mente due idee:
1) Preparare i biscotti, scattare una foto e commentare le ricette
2) Trovare "amici" sul web disposti a condividere le loro ricette.

Non ho mai partecipato ad una festa dello “scambio del biscotto” (Cookie Swap): non è una tradizione svizzera. Qui da noi durante il periodo natalizio è usanza portare i biscotti fatti in casa alle persone che amiamo, ma il Cookie Club descritto da A. Pearlman nel suo libro è una serata veramente speciale che si attende con gioia ed impazienza tutto l'anno...
Che sia giunto il momento di "importare" questa tradizione anche in Svizzera?

Così mi sono buttata in una nuova avventura... non l'ho fatto fisicamente ma “solo” virtualmente, iniziando la campagna dello scambio delle ricette su Facebook (a quei tempi l'idea di aprire un blog non mi sembrava realizzabile. - mai dire mai!)
Ben presto alcuni dei miei amici più cari hanno risposto al mio appello e oggi il nostro album conta 16 ricette da diversi parti del mondo.

Spero che vi unirete a me/noi in questa dolce avventura, mandandomi tante tante ricette e foto.

Come funziona:

1) Preparate i vostri biscotti preferiti e fotografateli. Quale sia la ricetta che scegliete non è importante ma per rendere questo scambio ancora più interessante, sarebbe bello se sceglieste una ricetta "locale".

2) Mandatemi per email la ricetta E foto: sweetandthatsit@hotmail.com
Non dimenticatevi di includere:
- Il vostro nome
- Il nome del vostro blog / pagina Facebook e link
- Permalink del vostro articolo
- Una foto della vostra ricetta o il permesso di copiarla dal vostro blog (Spiacenti ma le ricette senza foto non verranno pubblicate. Ciò che rende un biscotto appetitoso è la sua foto)

3) Se avete un blog, una pagina Facebook o qualsiasi altro social network mostrate la vostra ricetta e foto anche lì (se lo desiderate).

4) Aggiungete al vostro blog ( o FB, …) il Badge "International Swap and Virtual Badge Cookie" che trovate in fondo a questo articolo e / o il link a questa pagina.

5) Se avete un account Twitter mostrare il vostro biscotto, aggiungendo l' hashtag #sweetcookieswap nel testo.

6) Le nostre regole di Netiquette: condividiamo onestamente! Ricordatevi di rispettare il copyright.

Io tradurrò le vostre ricette in inglese e le pubblicherò su questo blog assieme alle vostre foto, il vostro nome e link al vostro blog (o pagina di FB, ...).
(E' possibile inviarmi ricette in inglese, francese, tedesco, spagnolo, olandese, italiano ... le tradurrò per voi)

Voilà, non vi resta che andare di corsa in cucina a preparare i vostri biscotti. Sono sicura che la vostra famiglia vi sarà più che grata...
Ho dimenticato qualcosa? Domande? Contattatemi.

Click: Indice delle Ricette


sweet and that's it

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4 comments:

  1. I will send my recipe ASAP, I'm just overloaded with lists of things to do and I'm travelling next sweekend so I may take a bit longer but the recipe will be here!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet and that' itApr 23, 2012, 2:50:00 AM

      Great! So looking forward to receiving your recipe. All the best.

      Delete
  2. Hi Carola! Yes, I'd be happy to take part in the cookie swap! It'll be next week... see you then!

    ReplyDelete
  3. Hi Karen, this is a fantastic news. Thank you.

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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