Apr 23, 2012

FLAPJACKS


English / Italiano



Ingredients:
6 oz butter or margarine
6 oz Demerare sugar
8 oz quick cooking rolled oats
pinch of salt

Directions:
Melt the fat in a saucepan over a very gently heat.
Mix in the sugar, oats and salt.
Stir well and turn the mixture into a well greased Swiss roll tin and press lightly together.
Smooth the surface with a knife and bake in the centre of a moderate oven (190°C) for about 30-35 minutes.
When baked golden brown leave to stand in a tin for a few minutes, then cut across into 16 squares or fingers.
Leave in the tin until quite cold before removing.
For a slightly sticker Flapjack use 3oz of Demerare sugar and 3 tablespoons of golden syrup instead of all sugar.


This recipe was submitted by: Questa ricetta è stata inviata da:  
Amanda S.
ENGLAND


Ingredienti:
170 g burro o margarina
170 g zucchero di canna
225 g fiocchi d'avena a cottura rapida
pizzico di sale

Procedimento:
Sciogliere il burro in una casseruola a fuoco molto dolce.
Aggiungere i fiocchi d'avena, zucchero e sale.
Mescolare bene e versare il composto in una teglia ben unta e premere leggermente insieme (l'impasto deve avere uno spessore di circa 2 cm).
Lisciare la superficie con un coltello e cuocere a 190°C nel centro del forno per circa 30-35 minuti.
A cottura ultimata (quando saranno dorati), lasciar raffreddare per qualche minuto nella teglia, poi tagliare in 16 quadratini o barrette.
Lasciar raffreddare nella teglia o toglierli poco prima.
Per un biscotto leggermente più appiccicoso, utilizzare 85 g di zucchero di canna e 3 cucchiai di Golden Syrup invece di tutto lo zucchero.


SPREADING SWEETNESS INTO THE WORLD !!
DIFFONDIAMO DOLCEZZA NEL MONDO !!

Photobucket

Links:
O This is how it works - Ecco come funziona                         
O Recipe Index - Indice delle Ricette   
Pinterest: Ckay of Sweet and That's it





Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


1 comment:

  1. I've had the pleasure to eat Amanda's cookies, as she brought them along to our TGIF get together:
    absolutely delicious!

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...