Apr 9, 2012

Chocolate Darlings - Delizie al Cioccolato

English / Italiano


I made them for my son's 6th birthday and everybody loved them. Leila's Chocolate Darlings are very very chocolately and easy to make. NB: If you think that a cake pan 40 x 35 cm is too big, don't worry: they can be frozen. 

From the book (translation): "The best recipes are handed down from generation to generation and I've borrowed this one from my mother's cookbook. These soft and fluffy cakes are a "Swedish classic".

Ingredients for 1 cake pan 40 x 35 cm  
5 eggs
350 g caster sugar
275 g flour
3 teaspoons baking powder
1 pinch of salt
5 tablespoons of good quality cocoa powder
200 ml water
300 g butter, melted
(Sweet and that's it: 200 grams of butter and 100 g of yoghurt nature)
200 g good quality dark chocolate (70% cocoa)
90 g of desiccated coconut

Chocolate Glaze:
200 ml whipping cream
2 tablespoons of espresso
(Sweet and that's it: decaf)
200 g good quality dark chocolate (70% cocoa)

1. Preheat the oven to 200 °C.
2. Beat the eggs with the sugar until the mixture is light and fluffy. 
3. Mix together the dry ingredients, pour them on the egg mixture and gently   
    mix.  

4. Add the water and the melted butter (and ev. The yoghurt), stirring to mix. 
5. Line a cake pan (40 x 35 cm ) with parchment paper and pour the mixture  
    in it. 
6. Sprinkle the mixture with chopped chocolate chunks. 
7. Bake at half height for 10 - 15 minutes and do the “toothpick” test to check
    if it's ready. Let cool slightly. 
8. Bring the whipping cream to boil, stir in the coffee and let cool slightly. 
9. Finely chop the chocolate, add the cream and stir until it melts. Spread the
    glaze on the cake. 
10. Sprinkle with desiccated coconut and let solidify. 
11. Cut into squares. 
***********


Le "Delizie al Cioccolato" di Leila L. sono cioccolatosissime e facili da preparare. Le ho fatte la prima volta per il sesto compleanno di mio figlio e non ne è rimasto neanche un pezzettino! NB: se una tortiera 40 x 35 cm vi sembra troppo grande - non preoccupatevi: si congelano benissimo! 

Dal libro: "Le ricette migliori si tramandano di generazione in generazione e questa l'ho presa in prestito dal libro di ricette della mamma. Questi dolci soffici e spumosi sono un classico svedese".

Ingredienti: 
Dose per 1 dolce (tortiera 40 x 35 cm) 
5 uova
350 g di zucchero semolato
275 g di farina
3 cucchiaini di lievito in polvere
1 pizzico di sale
5 cucchiai di cacao in polvere di buona qualità
200 ml di acqua
300 g di burro fuso 
(Sweet and that's it: 200 g di burro fuso e 100 g di yogurt nature)
200 g di cioccolato fondente di buona qualità (al 70% di cacao)
90 g di cocco disidratato 

Glassa al cioccolato: 
200 ml di panna da montare 
2 cucchiai di caffé espresso 
(Sweet and that's it: decaffeinato) 
200 g di cioccolato fondente di buona qualità (al 70% di cacao) 

1. Preriscaldate il forno a 200°C.
2. Sbattete lo zucchero con le uova fino ad ottenere un composto chiaro e
    spumoso.
3. Mescolate insieme gli ingredienti secchi e amalgamateli con cura al 
    composto di uova.
4. Aggiungete l'acqua e il burro fuso (e lo yogurt), mescolando per
    amalgamare.
5. Foderate con carta da forno una tortiera di 40 x 35 cm.
    Versatevi il composto.
6. Spargetevi sopra il cioccolato tritato grossolanamente.
7. Cuocete in forno a metà altezza per 10 - 15 minuti, controllate con uno
    stecchino l'effettiva cottura prima di sfornare.
    Lasciate raffreddare leggermente.
8. Portate a bollore la panna da montare, incorporatevi il caffé e lasciate
    raffreddare leggermente.
9. Tritate finemente il cioccolato, aggiungete la panna e mescolate fino a
    quando il cioccolato è fuso. Distribuite la glassa sul dolce
10. Spargetevi sopra il cocco disidratato e lasciate solidificare.
11. Tagliate in quadratini.





Where to buy the book: Dove acquistare il libro:


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2 comments:

  1. Looks tasty!!!! How great that everybody loved it :)

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  2. Hi Mireia, you should make them: absolutely delicious. Please let me know if you do.

    ReplyDelete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

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