Dec 3, 2013

Chocolate Almond Bonbons - Bonbons alle Mandorle e Cioccolato

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Chapter 2: Charlene

06 Dec. 2011
These Bonbons are so yummy... and I wasn't the only one saying it! It will take you quite some time to form 90 Bonbons, believe me, it's worth it!

Comments left on my facebook page:
Ann Pearlman: Chocolate and almonds.... YUM! Love the tree. 1 Feb. 2012 2.37

Andrea L.: Was going to share them with the kids but I said they wouldn't like them just so I didn't have to share! I love being one of your taste testers! 2 Feb. 2012, 10.24

Christine H.: All this chocolate stuff is making me hungry ! 2 Feb. , 10.40
Andrea L.:  You should try living just a few houses down from this goodness Chris, it's lethal! I'll introduce you to the wonderful cook in August when you're here - pick out a recipe and I'll have some waiting for you!  2 Feb. 2012, 11.04
Christine H.: Sounds fantastic , can't wait ! 3 Feb. 2012, 4.03


Recipe for 90 Bonbons:
1 8-ounce can almond paste
1 8-ounce can almond paste
1 12-ounce package (2 cups) semisweet chocolate pieces (I've used: 200 g chocolate 46% cocoa, 100 g chocolate 30%, and 40 g chocolate 70%)
¼ cup butter
1 teaspoon vanilla
1 14-ounce can (1 ¼ cups) sweetened condensed milk
2 cups all-purpose flour

Directions:
Preheat the oven to 350 F degrees.
Use a teaspoon and make tiny balls out of your almond paste.
Do this prior to getting your chocolate ready. Set aside.
On a medium saucepan, combine the chocolate pieces and the butter.
Cook and stir over low heat until melted and smooth.
Stir in the sweetened condensed milk and the vanilla.
Stir in the flour until well combined.
Once your dough and chocolate are ready, enrobe each almond paste ball with chocolate.
Place your rounded chocolate-almond balls on an ungreased cookie sheet. Bake for 6 to 8 minutes. Transfer to a wire rack to cool.
Drizzle with glaze, or dust with icing sugar. Makes 90 cookies.

Almond Glaze:
On a small bowl,, stir together 1 cup sifted icing sugar, ½ teaspoon almond extract, and enough milk (about 1 to 2 teaspoons) to make a thin glaze. You can tint it with food coloring.

Chocolate Glaze:
On a small bowl, mix ½ cup sifted icing sugar, 2 teaspoons cocoa powder, and enough milk (2 to 3 teaspoons) to make a thin glaze.

Icing Sugar:
On a large resealable bag, add the cooled cookies, 30 at a time, to 2 cups icing sugar. Shake gently and remove with a large slotted spoon to remove excess sugar.


                                          
Capitolo 2: Charlene

06. dic. 2011 
Buonissimi...e non l'ho detto solo io! Come i biscotti del primo capitolo, questi bonbons sono facili da preparare. Ci vuole sì un po' di tempo per formare le 90 palline di marzapane e ricoprirle con l'impasto di cioccolato, ma NE VALE lo sforzo. L'unica vera difficoltà sta nello smettere di mangiarli.

RICETTA per 90 Bonbons:
circa 225 g pasta di mandorle (marzapane da cuocere)
340 g cioccolato semi-dolce (sostituito con: 200 g di cioccolato 46% cacao, 100 g di cioccolato 30%, 40 g di cioccolato 70%).
57 g burro
400 g latte condensato zuccherato
1 cucchiaino d'estratto di vaniglia
280 g farina

Procedimento:
- Preriscaldate il forno a 175 °C.
- Prima di sciogliere il cioccolato, formate con un cucchiaio delle piccole palline di pasta di mandorle e mettetele da parte. 
- In una pentola, a fuoco basso, mescolate il burro con il cioccolato fino a quando non si sia sciolto.
- Aggiungeteci il latte condensato e l'estratto di vaniglia.
- Aggiungeteci la farina e mescolate fino a quando non si sia incorporata bene.
- Poi ricoprite ogni pallina di pasta di mandorle con il cioccolato.
- Disponete i bonbons su una teglia (non unta) e cuoceteli per 6-8 minuti.
- Trasferite i bonbons su una griglia e lasciate raffreddare.
- Cospargeteli con della glassa o spolverateli con dello zucchero a velo.

Glassa alle mandorle:
In una ciotolina mescolate 240 ml (1 tazza) di zucchero a velo setacciato, 1/2 cucchiaino d'estratto di mandorle e un pochino di latte (1–2 cucchiaini) per aver una glassa liquida.
Potete colorare la glassa con colori alimentari.

Glassa al cioccolato:
In una ciotolina mescolate 120 ml (1/2 tazza) di zucchero a velo setacciato, 2 cucchiaini di cacao e un pochino di latte (2–3 cucchiaini) per aver una glassa liquida.

Zucchero a velo:
Mettete 30 bonbons (raffreddati) alla volta in un grande sacchetto di plastica con 480 ml (2 tazze) di zucchero a velo. Chiudete e scuotete dolcemente. Ritirate i bonbons con un grande cucchiaio munito di forellini per rimuovere l'eccesso di zucchero.

Recipe from the book “The Christmas Cookie Club”, With the kind allowance of A. Pearlman, the author. Ricetta tratta dal libro: the Christmas Cookie Club di Ann Pearlman. Con il gentile permesso di A. Pearlman.



X "The Christmas Cookie Club" recipe index
X Tutte le ricette di "The Christmas Cookie Club"


Where to buy the book: Dove acquistare il libro:



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Post revised on 03.12.2013 / Post riveduto il 03.12.2012  



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1 comment:

  1. Carola, these look so wonderful as well - you simply cannot go wrong with chocolate and almonds. I can imagine that your Bonbons make perfect gifts - so delicious and so elegant. Just very hard to resist!

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