Jan 24, 2014

Buttery Pecan Rounds - Biscotti Burrosi con Noci di Pecan

       English / Italiano
Recipe from the Book: "The Christmas Cookie Club" by Ann PearlmanWith the courtesy of A. Pearlman

Chapter 6: Alice

07 January 2012 
After having baked 6 out of 12 cookies I've noticed that my reviews are quite repetitive.
It's not that my English has a lack of adjectives, these cookies are really easy to bake, quickly to prepare and delicious! I've become aware that people in the USA often bakes with Pecan nuts, whereas here in Switzerland almonds, hazelnuts or walnuts are more common. Probably this is also due to the high price Pecan nuts have in Switzerland... However, in spite of the costs, bake them and your palate and the palate of your loved ones will be grateful. 
Please note: it's not possible to pass this cookies off as “light”...the butter will give you away! :-) 
Proposal: eat less of them, but try them :-)
PS: I've shared some with a friend, who shared them with a Swiss baker: she really loved them. So we can say: Swiss test passed!

Comments on my facebook page:
Ann Pearlman: I think pecans are native to the U.S... but, yes, they're still expensive. WE have pecan pie (have a great recipe made with maple syrup- also native) that is traditional for Thanksgiving. 1 Feb. 2012, 2.42


Ingredients:
1 cup (130 g) flour
½ teaspoon salt
1 cup (225 g) softened butter
¾ cup (145 g) dark brown sugar
1 large egg yolk
2/3 cup (80 g) finely chopped pecans
36 pecan halves for top (untoasted)

Directions:
Toast pecan halves at 350°F( 175°C) for 10 minutes, rotating every 3 minutes. Cool, then break or chop into small pieces.
Preheat the oven to 325°F (160°C).  
Sift flour and salt. Set aside.  
Cream the butter and the sugar for 3 minutes. Mix in yolk.
On low, mix in the flour until combined.  
Mix in the chopped pecans with an electric mixer. 
Chill for 1 hour.
Using 1 inch (2.5 cm) ice cream scoop, drop batter onto parchment paper-lined sheets, spacing 3 inches (8 cm) apart. 
Press a pecan half on top. 
Bake for 12-14 minutes, rotating oven shelves halfway through. 
Cool completely.
Makes 3 dozen


Capitolo 6: Alice

07  gennaio 2012 
Giunta a metà strada (6 ricette su 12) mi rendo conto di essere diventata alquanto ripetitiva nella descrizione dei biscotti, ma "non è davvero colpa mia" se anche questi "Biscotti Burrosi alle Noci di Pecan" sono velocissimi, semplicissimi e buonissimi.  :-)
Ho notato che, spesso e volentieri, negli USA si preparano biscotti e dolci con noci di Pecan, mentre in Svizzera le mandorle, nocciole o noci sono più comuni. Forse non è da sottovalutare il fatto che in Svizzera le noci di Pecan sono molto costose. 
Comunque credetemi, la spesa ripagherà il vostro palato e quello dei vostri cari. 
Da notare: qui il burro si sente ... e molto bene :-) !!!
PS: Ho regalato questi biscotti ad un'amica che ospitava una pasticcera svizzera: li ha molto apprezzati. Test svizzero: promossa!

Ingredienti:
130 g farina
1/2 cucchiaino di sale
225 g burro ammorbidito
145 g dark brown sugar  (event. zucchero di canna grezzo)
1 tuorlo d'uovo grande
80 g noci di pecan tritate finemente 
36 pezzi di ½ noci di pecan per decorazione (non tostate)

Procedimento:
Tostare le noci di pecan a 175°C per 10 minuti, mescolando ogni 3 minuti (Sweet and that's it: non tostare i 36 pezzi di ½ noci per le decorazioni!).
Lasciare raffreddare, quindi romperle o tagliarle in piccoli pezzi.
Preriscaldare il forno a 160°C.
In una scodella, setacciare la farina e il sale.
In un'altra scodella, sbattere per 3 minuti il burro con lo zucchero fino ad ottenere una crema. Poi aggiungere il tuorlo.
Aggiungere la farina e mescolare dolcemente e brevemente, fino a quando la farina non sia incorporata.
Aggiungere le noci di pecan tritate con un frullino elettrico. 
Mettere in frigorifero per 1 ora.
Utilizzando un cucchiaio da gelato di 2.5 cm formare dei mucchietti su carta da forno, lasciando circa 8 cm di spazio tra un mucchietto e l'altro.
Decorare con una 1/2 noce di pecan. 
Infornare per 12-14 minuti, girando le teglie a metà cottura.  
Lasciare raffreddare completamente. 
Dose per 3 dozzine di biscotti.

Ricetta tratta dal libro: the Christmas Cookie Club di Ann Pearlman. Con il gentile permesso di A. Pearlman.

X "The Christmas Cookie Club" recipe index
X Tutte le ricette di "The Christmas Cookie Club"

Where to buy the book: Dove acquistare il libro:










Post revised on 24.01.2014 / Post riveduto il 24.01.2014


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