NEWS: "Back to the Future, Buddies" recipe for the month of October is: Sweet Portuguese Bread.
Bake along and link up your bread. The closing date is October 31st.
NEWS: La ricetta del mese di ottobre del gruppo “Back to the Future, Buddies” è il: Pane Dolce Portoghese.
Il termine di partecipazione è il 31 ottobre.

International and Virtual COOKIE SWAP SCAMBIO DEL BISCOTTO Virtuale e Internazionale

English / Italiano

yummy RECIPES - RICETTE deliziose:

In December 2011 I bought the great novel “The Christmas Cookie Club” by A. Pearlman and while enjoying myself reading it, two ideas jumped into my mind: 
1) Bake her cookies, take a picture and comment the recipes 
2) try to find "friends" on the web willing to share their recipes.
I've never participated to a real “cookie swap party” as it's not a Swiss tradition. Oh yes, we do bring cookies to the people we love (especially at Christmas) but the Cookie Club described by A. Pearlman in her book is something I dream of... Probably it's high time we “imported” this sweet tradition in Switzerland.  
I didn't do it physically but virtually (for the moment – future will tell!) and started a "looking-for-your-cookie-recipe" campaign in Facebook (at that time I never imagined that one day I'd write a blog). Soon some of my closest friends answered to my call and today our album counts 33 recipes from around the world. 
I hope you'll join me in this new adventure and send me lots and lots of recipes and photos.

How it works:

1) It doesn't matter which cookie recipe you choose,  but to make this swap more interesting, it would be great if you'd share "something local”.

2) Send me an e-mail with your recipe + photo (what makes a recipe interesting is its photo. Sorry but no recipes will be posted without a photo) at sweetandthatsit {at} hotmail.com

Please, do not forget to mention:

- your name
- your blog-name and link to your post

- your country so that I can add your flag to the cookie.

3) Add the Badge of the "International and Virtual Cookie Swap" or/and the link to this page in your blog or FB or any other Social Networkthat, as this will help the album travel faster around the world. You can find the badge at the bottom of this post, . 

4) Our Netiquette Rule: Fair Sharing! Remember to respect copyright. 



The recipe you submit will be translated into Italian (the recipe will be published in English and Italian) and I will post it on my blog together with your picture, your name, the name of your blog and back link to your blog (or FB page, …). 
You can send your recipe in English, French, German, Spanish, Italian: I'll translate it for you (I'll do my best ;-) ).  
All you have to do now is run into your kitchen and start baking cookies. I'm sure your family will be more than grateful ....

Did I forget something? Any question? Please contact me.


*** *** *** ***



Nel dicembre 2011 ho acquistato il romanzo "The Christmas Cookie Club" di A. Pearlman e mentre mi divertivo a leggerlo mi sono balzate in mente due idee:
1) Preparare i suoi biscotti, scattare una foto e commentare le ricette
2) Trovare "amici" sul web disposti a condividere le loro ricette.

Non ho mai partecipato ad un evento dello "scambio del biscotto", il cosiddetto "cookie swap" poiché non è una tradizione svizzera (non che io sia particolarmente trandizionalista, ma questo evento mi era del tutto sconosciuto!). Qui da noi durante il periodo natalizio è usanza portare i biscotti fatti in casa alle persone che amiamo, ma il Cookie Club descritto da A. Pearlman nel suo libro è una serata veramente speciale che si attende con gioia ed impazienza.
Che sia giunto il momento di "importare" questa tradizione anche in Svizzera?

Così mi sono buttata in una nuova avventura... non l'ho fatto fisicamente ma “solo” virtualmente, iniziando la "campagna dello scambio delle ricette" su Facebook (a quei tempi l'idea di aprire un blog non mi sembrava realizzabile. Mai dire mai!)
Ben presto alcuni dei miei amici più cari hanno risposto al mio appello e oggi il nostro album conta 33 ricette da diversi parti del mondo.

Spero che vi unirete a questa dolce avventura, mandandomi tante tante ricette e foto.

Come funziona:
1) Non è importante quale sia la ricetta che scegliete, ma per rendere questo scambio ancora più interessante, sarebbe bello se sceglieste una ricetta "locale".

2) Mandatemi per email la ricetta e la foto (spiacenti ma le ricette senza foto non verranno pubblicate. Ciò che rende un biscotto appetitoso è la sua foto)

sweetandthatsit {chiocciolina} hotmail.com 

Non dimenticatevi di includere:
- Il vostro nome
- Il nome del vostro blog / pagina Facebook e link alla ricetta
- La vostra nazionalità, affinché possa aggiungere la bandiera al biscotto.

3) Aggiungete al vostro blog (o pagina FB, …) il Badge di "International and Virtual Cookie Swap" e / o il link a questa pagina. Il Badge si trova a fondo pagina. 

4) Le nostre regole di Netiquette: condividiamo onestamente! Ricordatevi di rispettare il copyright.

Tradurrò le vostre ricette in inglese (tutte le ricette saranno pubblicate in italiano e inglese) e le pubblicherò su questo blog assieme alla foto della vostra ricetta, il vostro nome e link al vostro blog (o pagina di FB, ...).

Voilà, non vi resta che andare di corsa in cucina a preparare i vostri biscotti. Sono sicura che la vostra famiglia vi sarà più che grata...
Ho dimenticato qualcosa? Domande? Non esitate a contattarmi.


sweet and that's it

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